2017-10-28 103 浏览
老公去歐洲公幹了三星期 返香港第一件事話要打邊爐~ 岩曬啦 天氣開始轉涼!近近地就去旺角喜鍋啦!上次試過花膠湯底好好味,又方便,今次一於再去食過。好彩有訂枱,星期五近乎全場爆滿。醬料很足料 基本的都有。必試XO醬 香口又不會太辣! 魚湯海鮮鍋~ 又一清甜足料推介!海鮮份量很多,有蟹、帶子、大蜆、海蝦等等。配料有新鮮菇類 再加上自家熬的魚湯 一句講曬 清甜帶鮮味!溫馨提示:打邊爐前緊記要飲返兩碗湯先。蟹籽墨魚油炸鬼 小食。即叫即炸。油炸鬼當然唔會係即炸 但依舊係鬆化脆口 墨魚滑夠曬彈牙 加埋蟹籽脆卜卜 口感一流。手打五寶丸 最適合兩三個人!梅菜豬肉丸 超驚喜! 創意之選:)甜甜的梅菜配上半肥瘦豬肉 平時送飯小菜換上做火鍋配料 又幾好味。墨魚蝦丸都好彈牙 真材實料。鯪魚丸帶點陳皮香味。Yummy~ 牛魔王塔~ 鎮店之寶。$398食曬三種高檔牛肉 超值!我最鐘意本地手切牛頸脊。牛頸脊脂肪較少 食得健康。肉質有咬口得來嫩滑 肉味香濃 最好原汁原味食 唔洗蘸醬料~ 其實三款牛都好高質 細食的朋友可以單點~食飽飽 大滿足。價錢合理 食物高質 是秋冬火鍋的好選擇!

醬料很足料 基本的都有。必試XO醬 香口又不會太辣!

食飽飽 大滿足。價錢合理 食物高質 是秋冬火鍋的好選擇!