2021-06-07 223 浏览
行過元朗想換個口味試下啲特色小食,平時去咖啡店食得多,惗唔到呢度有一間人氣東北菜。夜晚黑8点鐘嚟到門口,已經排曬隊好旺人。既然咁受歡迎當然要嚟試一下啦,佢哋嘅菜式真係好地道,大麥茶已經好有當地特色,我哋點咗三款菜式。.首先是小食東北肉皮凍,佢係將豬皮再加埋一啲湯汁冰凍成塊,口感好似啫哩咁,而且食落去有黑醋嘅酸酸甜甜,好開胃。.小菜方面我哋叫咗孜然大蔥羊肉,惗唔到佢一碟真係裝到滿曬。大蔥好香,加埋羊肉,真係放咗好多孜然落去,唔會好似出邊平時食嘅冇咩味。每一啖都可以食到孜然嘅香味,非常唔錯。.而我哋嘅主食叫咗特色東北大拉皮,佢旁邊有好多豐富嘅配菜,而且我好鍾意佢嘅麻醬。拉皮厚度適中,少少厚度更加增添口感,晶瑩剔透。