2019-06-11 39 浏览
平時喺街見到嘅小食,通常都離唔開燒賣同魚蛋。今日經過尖沙咀,偶然發現左呢間主打挪威三文魚既小店,主題幾特別,估唔到小食同三文魚呢兩樣野可以完美結合,味道幾有驚喜,價錢亦都唔算特別貴,買黎做下午茶同宵夜都唔錯!等緊嘢食嘅時候,發現呢度仲有挪威當地乾貨買,朱古力,咖啡粉同挪威魚蛋都有👍🏻而且價錢都相當親民!今日嘅特別菜式包括芥末三文魚,香檳橙三文魚同金莎三文魚,口味好特別,款款都相當吸引,原來三文魚既配搭都可以千變萬化。本來想食維京漢堡,但係可惜已經售罄,下次要早啲黎先得。-今次就嗌左煙三文魚糖心蛋,金沙三文魚,芥茉三文魚,仲有我最期待既挪威魚蛋😋全部食物都即叫即做,保證新鮮熱辣。煙三文魚糖心蛋,煙三文魚咸咸香香,蛋係流心而且係凍食既,夏天食就岩曬。金莎三文魚姐係鹹蛋黃加三文魚,賣相一流,係好靚既金黃色。熱辣辣既鹹蛋黃醬,包住嫩滑既三文魚。挪威魚蛋爽口彈牙,加上大量芝士,好香口。如果唔鍾意芝士,則可以選擇麻辣汁。芥茉三文魚,三文魚香脆,配上大量芥茉醬,比較重口味。

芥茉三文魚,三文魚香脆,配上大量芥茉醬,比較重口味。