餐厅: The Jungle
资讯:

2022-07-24 804 浏览
咁大個人真係第一次食尼泊爾菜,估唔到味道也不錯!餐廳裝修充滿異國風情,感覺好似去咗旅行咁💕.🍜Laphing 拉平 $78這個其實係涼粉皮,米粉再加上醬油、醋、辣椒、芝麻等,食落辣辣地,有點似辣味的腸粉,味道都不錯。而且好岩keep fit 人士食,因為不含麩質。.🍕Chatamri 查塔馬里披薩 $98這個同平時食開啲Pizza有點不同,口感較濕潤。用米粉製成pizza底,再加入蛋、雞肉碎、洋蔥、辣椒等,食落口感層次豐富。.🍔Grilled Beef Burger 烤牛肉漢堡 $168份量十足,用上竹炭麵包,入面牛肉漢堡好juicy,入面重有生菜、番茄、芝士、洋蔥等,真係好足料,還配有香脆炸薯條,真的超滿足。.🍮Kheer 尼泊爾米布丁 $68這個以米為主的甜品,加左腰果、牛奶、杏仁碎去整,食落充滿米香,甜甜地,都幾特別。.🍸Welcome to the Jungle $ 90這個打卡必點,造型非常特別,上面重有一支香木卷,用了多種酒,加上熱情果、青檸、西柚調配,是感覺清新的cocktail 。.🥥Coco $48因為我唔飲酒,所以叫咗杯Mocktail。係斑蘭加椰子水,感覺同樣夏日
🍜Laphing 拉平 $78

🍕Chatamri 查塔馬里披薩 $98

🍮Kheer 尼泊爾米布丁 $68

🍸Welcome to the Jungle $ 90
🥥Coco $48
因為我唔飲酒,所以叫咗杯Mocktail。係斑蘭加椰子水,感覺同樣夏日又清新。
午餐