2022-08-18 802 浏览
環境精美, 地方大, 服務都好一開始會有前菜小食, 都幾好食, 花生+ 甘栗配左佢地自己整既醬汁, 口感濕軟, 味道小濃, 我覺得唔錯. 原味小籠包(78$)小籠包係呢到特色之一, 原味同非原味都好食, 呢到小籠包皮係比較薄,所以好易穿, 拎起既時候要好小心, 湯都好多 所以加大左易穿既難度.  入面肉既味比出面小籠包濃小小, 湯反而我覺得差不多, 皮就真係好薄整體黎講係好好味.但都好易濟唔知點解. 可能個味太濃?皇朝小籠包 (138$)呢到專有既特色小籠包, 口感湯底方面同上面原味基本上一樣, 只係味道唔同左佢有建議從淡味開始食起的. 之後越食越濃, 會有張紙教你點食, 當然都可以唔跟佢.我自己係覺得芝士味幾好食, 黑松露都ok , 其他我一般. 每人中意口味都唔同. 但係幾特色可以一試.水煮牛 (218$)牛肉同出面D牛肉唔同, 應該係用左種類比較好既牛肉去煮. 咩牛我唔sure. 牛肉味本身就好濃加埋佢d麻辣汁十分好食, 可惜既係牛肉份量以呢個價錢黎講 唔算多.底層有好多薯粉. 所以都好飽肚, 薯粉份量上夠2人食.整體價錢唔算貴,  環境好 值得常來食既餐廳.

環境精美, 地方大, 服務都好
口感濕軟, 味道小濃, 我覺得唔錯.
原味小籠包(78$)
拎起既時候要好小心, 湯都好多 所以加大左易穿既難度.

但都好易濟唔知點解. 可能個味太濃?
皇朝小籠包 (138$)
中意口味都唔同. 但係幾特色可以一試.
水煮牛 (218$)
底層有好多薯粉. 所以都好飽肚, 薯粉份量上夠2人食.

整體價錢唔算貴,  環境好 值得常來食既餐廳.
2022-08-17