♡ 特色小笼包中菜馆|乐天皇朝 ♡-今日去开东涌行outlet 就去咗乐天皇朝食晏昼饭😋 一直都想试好耐 朋友话佢嘅小笼包真系好正 而我食完就觉得佢其他菜品都好有水准😍。- ♡ 皇朝八色小笼包 ♡ $142第一次嚟乐天皇朝~ 一定要叫呢一款8色小笼包😍 而家仲有买一送一优惠~ ‼️限时优惠到 28/1 ‼️✨只要叫一笼八色小笼包+去打卡📸 就送一笼原味小笼包😍 八色小笼包嘅味道包括有:原味、糟溜丝瓜、鹅肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香同川味。 我自己比较钟意嘅就系芝士🧀、蟹粉同埋糟溜丝瓜。 真系未试过咁有特色嘅小笼包🤣-♡ 招牌原味小笼包 ♡ 果然系每一笼小笼包都出自「艺术之手亅😍每一粒都由18折制成,外皮到真系好似纸咁,点埋醋一齐食 喺口入面爆汁 简直系冇得弹呀!👍🏻👍🏻-♡ 萝卜丝酥饼 ♡ $48口感好脆,一口咬落去,酥皮同萝卜丝嘅结合好出色。味道方面,萝卜嘅甜味同酥饼嘅香脆感相互辉映,真系好好味!-♡ 开阳葱油拌拉面 ♡ $55佢嘅口感好弹牙,每条面都好有嚼劲。拌埋葱油之后,味道更加浓郁,有种特别嘅香气。淋完汤之后,面条好湿润劲正🥰-♡ 柠檬芦荟桂花蜜 ♡ $33柠檬同芦荟带黎
♡ 特色小笼包中菜馆|乐天皇朝 ♡
今日去开东涌行outlet
就去咗乐天皇朝食晏昼饭😋
一直都想试好耐

朋友话佢嘅小笼包真系好正
而我食完就觉得佢其他菜品都好有水准😍。
♡ 皇朝八色小笼包 ♡ $142

第一次嚟乐天皇朝~
一定要叫呢一款8色小笼包😍
而家仲有买一送一优惠~
‼️限时优惠到 28/1 ‼️
✨只要叫一笼八色小笼包+去打卡📸 就送一笼原味小笼包😍
♡ 招牌原味小笼包 ♡

果然系每一笼小笼包都出自「艺术之手亅😍
每一粒都由18折制成,
外皮到真系好似纸咁,
点埋醋一齐食 喺口入面爆汁
简直系冇得弹呀!👍🏻👍🏻
♡ 萝卜丝酥饼 ♡ $48

♡ 开阳葱油拌拉面 ♡ $55

佢嘅口感好弹牙,每条面都好有嚼劲。
拌埋葱油之后,味道更加浓郁,
有种特别嘅香气。

淋完汤之后,面条好湿润劲正🥰
♡ 柠檬芦荟桂花蜜 ♡ $33
柠檬同芦荟带黎一种酸酸甜甜嘅味道
加埋桂花蜜嘅芬芳香气,真系好开胃。
♡ 桃胶红枣桂圆汤 ♡ $43

冬天咁就最适合不过啦😋
桃胶嘅软糯质地 好容易入口,

红枣仲特登切到细细粒 十分贴心
饮完真系好滋润。

⇢店铺资料:
乐天皇朝 (东荟城名店仓) (东涌)
东涌达东路20号东荟城名店仓3楼326A号舖
  • 特色皇朝小笼包