2022-10-14
話說上次去左大西北發現都幾多野行, 咁岩早排入左屯門做野, 就順便兜幾個圈, 經過見到kurulab新推出左和風鮮果Tiramisu, 每日限定20個好似幾正咁, 於是就揀左一個搬番屋企試下😆E個最新推出嘅御和風Tiramisu係世界冠軍🎖甜品師Chef G👨🏻🍳首創鮮果風Tiramisu, 採用高質食材製作, 以大阪產高乳純正濃厚忌廉加入意大利原產之進口高級Mascarpone Cheese🧀, 配上具有濃郁甜香嘅鹿兒島產「薩摩赤玉」雞蛋🥚, 務求食嘅時候好似日式布丁咁幼滑,同時保留了MascarponeCheese嘅綿密細緻, 擦出微妙火花🎇入口香濃幼滑, 齒頰留香, 配搭新鮮水果, 清新特別 除左用料上乘, 包裝亦係另一吸引之處, Tiramisu用上一個正方形仿木盒包裝盒盛載住, 外層則用上日式雅致風呂敷包裹住, 以日本傳統節慶文化🎆🎏配合新派甜品, 展現出傳統×新派一拍即合嘅感覺, 不論視覺同味覺上都令人驚艷, 送禮亦十分得體🤲🏻🎁