2021-12-10 12 浏览
今日同朋友特登出沙田行街,經過偉華中心見到呢間台式料理好有台灣既感覺,就去左試佢了🤤🤤士林鹽酥大雞腿湯麵 ($62)大雞腿真係冇改錯名,隻雞髀超大隻,只係斬開左兩件,咁就可以方便食又唔會整爛d 炸粉啦,雞肉幾滑,表面既鹽酥炸粉夠鬆脆,整體幾好食😋😋萬華網烤牛肉湯麵 ($72)我叫左烤牛肉做主菜,岩岩黎到既時候同雞髀好大對比,因為份量差好多,但試左之後就發現烤牛肉真係超好食,就算份量少d 都抵呀😍😍佢有少少甜味,烤到岩岩好熟,唔會un,配埋個湯麵整體好好食😚😚九層塔雞翼 (+$12)梅香脆地瓜(+$12)因為想試多少少種類,我地叫左兩款小食,個雞翼同地瓜都炸得香脆,個人比較鐘意地瓜,佢加上梅粉甜甜地好有台灣風味芙香蘋果茶跟餐仲配冷泡茶,蘋果茶夠香甜,勁大支仲可以帶走慢慢飲添😙😙📍 小胖台灣便當 (沙田)沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagr

士林鹽酥大雞腿湯麵 ($62)

萬華網烤牛肉湯麵 ($72)

九層塔雞翼 (+$12)
梅香脆地瓜(+$12)

芙香蘋果茶
跟餐仲配冷泡茶,蘋果茶夠香甜,勁大支仲可以帶走慢慢飲添😙😙

📍 小胖台灣便當 (沙田)
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖

#香港美食 #香港必食 #hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodpic #hkig #hkfoodie #hkfoodies #food #foodie #foodstagram #foodblogger #berryfoodie #berry沙田 #台灣菜 #便當 #台式料理 #小胖