2025-05-07 0 浏览
餐廳平時都幾多人 今日早左收工終於可以去試下! 餐廳位置方便易到 環境舒適 簡約木系風好舒服!主打地道台灣便當套餐 每款便當都會附帶時令配菜及冷泡茶或熱飲另外仲有多款台式小食 鹽酥雞、麻辣鴨血、虎咬豬/雞刈包、炸魷魚等等,足夠令我回味一下台灣既小食夜市!!! ✨士林鹽酥大雞腿好大隻鹽酥大雞腿! 金黃外皮炸至非常香脆 咬下去時會發出酥脆聲音 肉質保持嫩滑多汁 口感類似傳統既鹽酥雞但更加厚實! 撒上了特制香料增添咸香風味 但又不會過於油膩! 配菜有粟米、南瓜、青菜同粉絲,撈埋一齊食好有層次感!✨鮮茄滷蛋牛扒便當呢款係新既限定套餐 牛扒份量都幾多而且肉質軟嫩又夠JUICY,滷蛋夠入味,配菜有粟米、南瓜、同青菜,撈埋濃郁鮮甜既茄醬好開胃! ✨夜市炸魷魚外皮夠酥脆不油膩 魷魚爽口彈牙 撒上特制香料真係好好食好惹味!✨冷泡菜 (梔子花綠茶 / 芙香蘋果茶)果徇茶味香醇 健康飲料 輕鬆無負擔!今次我地下載埋小胖APP做埋會員 即時儲分 每消費$5 就代表一分,儲夠積分可以換領不同既美食! 而且仲有迎新禮物、升級優惠、生日優惠等等,真係好多著數架!另外餐廳仲會做公司團體或開PARTY外賣團餐優惠,

✨士林鹽酥大雞腿

✨鮮茄滷蛋牛扒便當

✨夜市炸魷魚

✨冷泡菜 (梔子花綠茶 / 芙香蘋果茶)
果徇茶味香醇 健康飲料 輕鬆無負擔!

另外餐廳仲會做公司團體或開PARTY外賣團餐優惠,買得愈多折扣就會愈多,便當套餐只係$62起咋 非常吸引!
2025-05-05
前一段時間去了台灣探親,宜家又開始掛念台灣美食了,因為趕時間去睇戲,所以選了去主打台式料理的餐廳【小胖台灣便當】吃便當。餐廳以先付款後送餐模式運作,付款後進入餐廳等店員送餐,裝修簡約舒適,而食物方面,餐廳主打地道台灣便當,看一下餐牌,很多套餐選擇,亦有供應單點小食、冷泡茶及手搖茶。【士林鹽酥大雞腿便當】套餐連飲品 (HK$68)雞腿份量十足,入口不油膩而且外皮炸得金黃脆卜卜,大大件啖啖肉,格外惹味香口,便當配菜還有小棠菜、蓮藕、粟米粒、雲耳、滷水蛋及台灣素豆炒絲,非常豐富。【台灣鐵路大排骨】套餐連飲品 (HK$68)排骨很厚身像豬扒一樣,很鬆化沒有乾柴,便當配菜都是有小棠菜、蓮藕、粟米粒、雲耳、滷水蛋及台灣素豆炒絲。【夜市炸魷魚】(HK$42)魷魚炸得不油膩,入口外酥內Q彈,很香口,亦有炸脆了的九層塔.【芙香蘋果茶】一打開蓋已經有滿滿的蘋果清香味道,冷泡茶泡久了,蘋果味道更濃郁,喜歡它解膩又好味道。【梔子花綠茶】冷泡茶帶有梔子花香,梔子花完全不搶綠茶香,卻讓冷泡茶多了一個層次。長假期就到,原來開PARTY都可以叫小胖的外賣團餐,訂得愈多優惠愈多(團餐需於2天前預訂)。看到餐廳小胖會員A

【士林鹽酥大雞腿便當】套餐連飲品 (HK$68)
士林鹽酥大雞腿便當
【台灣鐵路大排骨】套餐連飲品 (HK$68)

台灣鐵路大排骨
【夜市炸魷魚】(HK$42)

【芙香蘋果茶】

【梔子花綠茶】
看到餐廳小胖會員App都很正,免費登記做會員儲積分有不少優惠,生日折扣及升級優惠還送$20現金卷,看到迎新優惠有送〔懷念鹽酥雞〕,如果經常吃,最精明就是預付電子卡回贈,增值預付卡金額越多,相對回贈也越高。
2025-04-11
士林鹽酥大雞腿便當
4天前 0 浏览
夜晚去沙田除咗新城市廣場,隔離有個細商場~偉華有一間性價比高嘅台式餐廳,有夜市風味,主食大部份價錢都係$68左右,價錢親民🥰如果做埋會員就有更加多嘅優惠🤭台灣鐵路大排骨便當排骨好大塊,而且又入味,加上有好多配菜:滷蛋,粟米等… 鍾意佢嘅粉絲🥰 味道簡單,純正台灣風味紅燒牛頰肉便當琴日肉類份量好多,牛肉入味,並且好冧,老人家都啱食,不過有啲會比較多筋,就要咬多幾下,而且好有營養更加入紅蘿蔔同南瓜,包埋小棠菜,可以攝取返啲纖維☺️夜市炸魷魚可以加錢要小食,用咗九層塔一齊炸,更巨台灣風味😍餐廳有食得多獎得愈多嘅積分計劃,住沙田ge可以做飯堂😆依家仲有迎新優惠,快啲join la!

台灣鐵路大排骨便當

紅燒牛頰肉便當

夜市炸魷魚
可以加錢要小食,用咗九層塔一齊炸,更巨台灣風味😍

5天前 0 浏览
適合同朋友一齊嚟食個快飯或者外賣返屋企慢慢歎~🌟 台灣古早味烤豬肉便當 🌟🍖 配菜有滷蛋、粉絲、粟米同翠肉瓜,份量十足~ 👍🌟 三杯蜜汁烤雞排便當 🌟🍗 雞排大大塊,三杯醬汁香濃帶少少甜少辣,雞肉嫩滑唔鞋,上面灑滿芝麻,增加香氣!~ 🍚💛🌟 五味醬拌茄子 🌟🍆 茄子煮得軟硬適中,五味醬酸甜微辣,仲加咗木魚碎同蔥花~ 🌶️👌🌟 芙香蘋果茶 🌟🍎 凍飲清新解膩,蘋果味好突出,甜度適中! ❄️🌟 熱金橘檸檬茶 🌟🍋 熱飲酸甜暖胃,飲完成個喉嚨舒服~
適合同朋友一齊嚟食個快飯或者外賣返屋企慢慢歎~

🌟 台灣古早味烤豬肉便當 🌟
🍖 配菜有滷蛋、粉絲、粟米同翠肉瓜,份量十足~ 👍

🌟 三杯蜜汁烤雞排便當 🌟

🌟 五味醬拌茄子 🌟

🌟 芙香蘋果茶 🌟
🍎 凍飲清新解膩,蘋果味好突出,甜度適中! ❄️

🌟 熱金橘檸檬茶 🌟
🍋 熱飲酸甜暖胃,飲完成個喉嚨舒服~

用餐优惠
試食活動
6天前 0 浏览
經常喺沙田出沒既我☺️竟然未試過呢一間台灣便當😱反而係朋友帶我嚟呢度食😼😋台灣古早味烤豬肉便當呢個便當既配料好豐富🥰有炒粉絲🤟🏻有菜🤟🏻粟米🤟🏻韮菜花🤟🏻送飯一流😉而且豬肉好入味🤗亦都好嫩☺️😋三杯蜜汁烤雞扒便當雞扒好大塊😍而且燒得好香好嫩☺️外皮香脆味道甜甜地😙呢個便當仲有滷蛋添😉😋芙香蘋果朋友推薦我飲😉唔會太甜又有淡淡蘋果香味👍🏻😋九層塔雞翼雞翼係半煎炸形式😮個皮好脆🙂餐廳連九層塔一齊炸埋🤟🏻所以夾住一齊食個味道好豐富☺️小胖儀家仲有會員制😚首先要download左app先😊即刻送你迎新優惠同埋升級優惠☺️食得越多獎賞越多😚小胖仲有外賣團餐優惠🥡只需要2日前預訂就可以😊套餐都係$62起☺️訂20個就已經有9折😍40個就有85折😍60個仲有8折添😍

😋台灣古早味烤豬肉便當

😋三杯蜜汁烤雞扒便當

😋芙香蘋果
朋友推薦我飲😉唔會太甜又有淡淡蘋果香味👍🏻

😋九層塔雞翼

2025-05-25 0 浏览
經常經過呢間台灣餐廳,但一直都未食過,今日想食台灣便當,一於去試吓先~士林鹽酥大雞腿便當($68)🐣鹽酥大雞腿果然大隻,而且外皮酥脆,內裡雞肉仍然好juicy🤤~便當好大份,仲有好多配菜:南瓜、粟米粒、粉絲、滷蛋、貢丸、菜,有菜有肉👍金萱烏龍🍵一向鍾意飲冷泡茶,呢款茶茶清香撲鼻,茶味醇厚,邊食便當,邊飲茶,非常解膩🫖台灣鐵路大排骨便當($68)大排骨好大塊,肉質軟嫩而且醬汁入味,配白飯食一流,便當配菜同士林鹽酥大雞腿便當一樣,份量足~梔子花綠茶🍵🫖呢款冷泡茶入口充滿淡淡花香,清新解渴,好好飲😍夜市炸魷魚($48)🦑炸魷魚外酥內嫩,令人有去咗台灣夜市掃街嘅感覺😆餐枱上見到小胖會員app📱嘅宣傳,優惠吸引,首先有迎新優惠同升級優惠,仲有換領系統,每$5就儲一分,所以食得多獎得愈多!食食下仲睇到有外賣團餐優惠宣傳,需要2日前預訂,買得愈多就愈多折扣~

士林鹽酥大雞腿便當($68)🐣

金萱烏龍🍵

台灣鐵路大排骨便當($68)

梔子花綠茶🍵🫖
呢款冷泡茶入口充滿淡淡花香,清新解渴,好好飲😍

夜市炸魷魚($48)🦑

炸魷魚外酥內嫩,令人有去咗台灣夜市掃街嘅感覺😆

2025-05-24 0 浏览
最近去沙田呢間好受歡迎嘅台式餐廳每次經過都好多人排隊付款前見到💥小胖會員app有不同折扣優惠劵仲有增值愈多回贈就愈多嘅預付卡即時Download落嚟啦▫️食得多獎得愈多嘅積分換領系統 ▫️迎新優惠▫️升級優惠便當套餐低至$62本身性價比已好高.用埋小胖會員App更加抵✨士林鹽酥大雞腿便當超大隻鹽酥雞腿.外皮香脆肉質嫩滑✨椒麻微辣豬柳便當帶點微辣嘅豬柳.肉質軟腍好惹味✨九層塔雞翼配上九層塔嘅雞翼香脆啖啖肉.係必點嘅台式小吃✨芙香蘋果茶啖啖清甜蘋果味.健康清新✨梔子花綠茶冰凍解膩.茶底清香💥小胖便當PARTY外賣團餐優惠買得愈多, 折扣愈多60個以上 8折40個以上 85折20個以上 9折節日Party.公司聚會就最適合提前2日預訂就可以喇
最近去沙田呢間好受歡迎嘅台式餐廳

啖啖清甜蘋果味.健康清新

✨梔子花綠茶
冰凍解膩.茶底清香

💥小胖便當PARTY外賣團餐優惠
買得愈多, 折扣愈多
60個以上 8折
40個以上 85折
20個以上 9折
節日Party.公司聚會就最適合
提前2日預訂就可以喇
2025-05-24
午餐
🐽台灣鐵路大排骨便當 $68古早便當風味 排骨配入味滷蛋🥚配菜豐富有小棠菜🥬肉丸🍄冬菇🌽粟米 粉絲🍎芙香蘋果茶一開蓋聞到蘋果清香🐔三杯蜜汁烤雞排便當 $62芝麻雞皮薄脆可口🫙淋上小胖特製三杯蜜汁甜甜地又鹹鹹地夠開胃 🌼梔子花綠茶好少飲到梔子花 比較清淡解膩🦆麻辣鴨血 $42麻比辣味重 大大件光滑又Q彈⚠️優惠💰小胖會員app 食得多獎得愈多積分換領著數▫️迎新優惠 免費鹽酥雞(小)▫️積分換領 $5=1分▫️升級優惠 $20現金券▫️生日全單9折▫️指定時段全單95折▫️電子預付儲值增值愈多回贈愈多小胖便當party外賣團餐優惠▫️便當套餐$62起 團餐需於提早2天前預訂▫️60個起 8折▫️40個起 85折▫️20個起 9折
🐽台灣鐵路大排骨便當 $68

🦆麻辣鴨血 $42
麻比辣味重 大大件光滑又Q彈

⚠️優惠💰
小胖會員app 食得多獎得愈多積分換領著數
▫️迎新優惠 免費鹽酥雞(小)
▫️積分換領 $5=1分

▫️便當套餐$62起 團餐需於提早2天前預訂
▫️60個起 8折
▫️40個起 85折
▫️20個起 9折
୧ʕ•̀ᴥ•́ʔ୨ 麻辣鴨血 $42台式麻辣鴨血香口惹味配上微辣的湯底更滋味湯底內有少量豆腐粒呢~Taiwanese duck blood was savoury, gelatinous delicacy✨ It stewed in a spicy and aromatic broth with some tofu and herbs, super addictive🤤୧ʕ•̀ᴥ•́ʔ୨ 紅燒牛頰肉便當套餐 $68便當套餐附梔子花綠茶冷泡茶花香怡人很清爽紅燒牛頰肉很濃味軟淋The braised beef cheek was incredibly tender and flavourful😍 paired with a refreshing, aromatic bottle of green tea🍃୧ʕ•̀ᴥ•́ʔ୨ 台灣鐵路大排骨便當套餐 $68另一款則選了金萱烏龍茶底甘醇順口較為濃郁便當配上蔬菜粉絲滷蛋加上美味淋身的大排骨整體非常豐富也很飽肚I chose a rich oolong tea to complement the set and selected Taiwanese pork
୧ʕ•̀ᴥ•́ʔ୨ 麻辣鴨血 $42
台式麻辣鴨血香口惹味
配上微辣的湯底更滋味
湯底內有少量豆腐粒呢~

୧ʕ•̀ᴥ•́ʔ୨ 紅燒牛頰肉便當套餐 $68

茶底甘醇順口較為濃郁
便當配上蔬菜粉絲滷蛋
加上美味淋身的大排骨
整體非常豐富也很飽肚
I chose a rich oolong tea to complement the set and selected Taiwanese pork ribs as the main dish🍱 The pork ribs were tender, juicy, and served with an egg and vegetables as sides😋 The portion was generous and an incredible value at just $68!!🔥
————————————————————————————
小胖台灣便當 (沙田)
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖

𓍼 #foodietiffhk
𓍼 #foodietiff推介
𓍼 #foodietiff沙田

#hongkong #hongkongtravel #hongkongfood #hkfoodlover #foodaholichk #hkfoodie #香港美食 #美食推介 #美食攝影 #小胖台灣便當 #香港好去處 #多樣化美味 #台式夜市小食#다방 #홍콩 #홍콩맛집 #홍콩일상생활
紅燒牛頰肉便當套餐
梔子花綠茶
金萱烏龍
  • 紅燒牛頰肉便當
2025-05-22 0 浏览
好耐冇去過台灣,今次就同朋友嚟食下台灣嘢,咁我哋就叫咗個二人餐落單果陣見到佢有個小胖會員app,有迎新優惠同升級優惠,每次食野都可以儲分,$5=1分,所以我地就Join左,立即儲分,同埋佢有增值預付卡,增值愈多回贈就愈多,成日食嫁話都好抵,可以做飯堂⭐️夜市炸魷魚口感非常脆,淡淡嘅鹹香味,令到魷魚嘅鮮味更加突出⭐️台灣鐵路大便當排骨大大件而且數量都好多,口感柔軟,每個便當都有粟米、滷蛋等食材,令到整體更加豐富,台灣風味十足⭐️紅燒牛頰肉牛肉整到好入味,而且肉質都好嫩滑,應該係用咗新鮮同優質嘅牛⭐️芙香蘋果茶聞落已經有淡淡的蘋果清香味,飲落更加一種清新嘅感覺⭐️熱柑桔檸檬茶金橘檸檬味道濃郁,潤喉首選原來除左堂食外, 佢仲有PARTY外賣團餐優惠,2日前預訂就有便當套餐都只係$62起,買得多仲有折✅60個起 8折✅40個起 85折✅20個起 9折搞gathering 果陣, 絕對可以考慮下

⭐️夜市炸魷魚
口感非常脆,淡淡嘅鹹香味,令到魷魚嘅鮮味更加突出

⭐️台灣鐵路大便當

⭐️紅燒牛頰肉
牛肉整到好入味,而且肉質都好嫩滑,應該係用咗新鮮同優質嘅牛

⭐️芙香蘋果茶
聞落已經有淡淡的蘋果清香味,飲落更加一種清新嘅感覺

⭐️熱柑桔檸檬茶
金橘檸檬味道濃郁,潤喉首選

便當套餐都只係$62起,買得多仲有折
✅60個起 8折
✅40個起 85折
✅20個起 9折
搞gathering 果陣, 絕對可以考慮下

喂~沙田友有福啦!呢間「小胖台灣便當」簡直係台式控嘅天堂😍 便當份量多到嚇親,肉量多過飯,仲有獨門醬汁同飲品助攻,食完即時想唱「多謝小胖」🎤(笑) ✨人氣爆燈雙主菜✨ 1️⃣ **椒麻微辣豬柳便當** 🌶️ 豬柳炸到「嗦嗦聲」脆口,椒麻香偷偷哋攻陷喉嚨,微微辣勁好過癮!重點係飯底暗藏滷肉汁,撈飯食到一粒米都唔剩~ 2️⃣ **三杯蜜汁烤雞扒便當** 🍯 雞扒厚過我本記事簿📒!蜜糖脆皮閃令令,咬落juicy到漏汁,三杯醬嘅九層塔香直頭係靈魂,台灣阿嬤都畀like👍! 💣邪惡小食王:**夜市鹽酥雞(海苔味)** 即炸熱辣辣!海苔粉多到似落雪❄️,鹹香脆口配梅子粉,食到手指都舔埋~(溫馨提示:迎新免費送細份,新客必衝!) 🍹解膩孖寶 • 熱冬瓜茶:甜度似初戀~淡淡哋暖入心 • 蘋果茶:冰涼酸甜,果肉仲識喺杯底跳舞💃 📱會員隱藏着數 ✅ 下載「小胖會員App」儲分換免費便當!食$1儲1分,夠分即換王牌主菜~ ✅ 生日神秘福利:全單9折+送甜品(記得Show證認叻😎) ✅ 新客掃碼即送鹽酥雞,仲唔即刻約腳掃Menu? 📍小胖台灣便當 沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖(沙田站出口直行5分鐘🚇)

✨人氣爆燈雙主菜✨
1️⃣ **椒麻微辣豬柳便當** 🌶️

2️⃣ **三杯蜜汁烤雞扒便當** 🍯

💣邪惡小食王:**夜市鹽酥雞(海苔味)**

🍹解膩孖寶
• 熱冬瓜茶:甜度似初戀~淡淡哋暖入心
• 蘋果茶:冰涼酸甜,果肉仲識喺杯底跳舞💃

📱會員隱藏着數
✅ 生日神秘福利:全單9折+送甜品(記得Show證認叻😎)
✅ 新客掃碼即送鹽酥雞,仲唔即刻約腳掃Menu?

📍小胖台灣便當

#台灣便當天花板 #海苔鹽酥雞上癮 #沙田掃食地圖 #會員著數多
PS:食完記得check吓儲夠分未,下個免費便當可能就係你🍖!
2025-05-20 0 浏览
今天去了沙田逛街,經過偉華商場看到台式便當,突然好想念台式夜市,於是就進去吃午餐。點了兩個地道台灣便當和一個夜市小食:紅燒牛頰肉便當 $68牛頰肉煮得很腍很入味,入口即溶的感覺。加上紅蘿蔔、雞蛋、菜、蓮藕、玉米,味道更加多元化。而且牛頰肉的醬汁很好吃,伴飯吃一流!!士林鹽酥大雞腿便當 $68大雞腿真的很大隻!!!炸得十分香口,外脆內多汁,飯有一點點醬汁,加上小棠菜、粉絲、玉米、津白、紅蘿蔔絲,中和了雞腿的油膩,吃得好滋味。夜市炸魷魚 $42我們除了兩個午餐之外,再點了一個炸魷魚,魷魚十分煙靭,炸起來不會很油膩,而且炸粉和魷魚形成一體,不會分開,很值得推介。跟餐有兩個餐飲,我們都選了冷泡茶系列金萱烏龍:甘甘的,不甜,配上炸物很合適,又不會覺得有負擔(0糖)!芙香蘋果茶:有一點甜,朋友說很好喝,我就比較喜歡無糖的!吃完這頓午飯,更加想念台灣了!!!另外這間小胖台灣便當還有會員app,有迎新優惠及升級優惠,有很多張不同的優惠券,還可以吃飯儲積分換領禮物。比較特別的還有一張預付卡,像八達通一樣可以增值,而且增值越多回贈越多呢!離開的時候還看到小胖便當PARTY外賣團餐優惠,買得越多,優惠越多!

紅燒牛頰肉便當 $68

士林鹽酥大雞腿便當 $68

夜市炸魷魚 $42

跟餐有兩個餐飲,我們都選了冷泡茶系列
芙香蘋果茶:有一點甜,朋友說很好喝,我就比較喜歡無糖的!

離開的時候還看到小胖便當PARTY外賣團餐優惠,買得越多,優惠越多!!!下次跟朋友開party可以來買外賣呢。
2025-05-15
  • 夜市炸魷魚
  • 士林鹽酥大雞腿便當
士林鹽酥大雞腿便當 $68炸得超酥脆嘅大雞腿,肉質細嫩多汁。經過醃製後炸至金黃酥脆,外層有香料同鹽調味,好食!仲有小棠菜、粟米粒等多款配菜🌟 評分: 8/10台灣鐵路大排骨 $68大排骨就用豬肉嘅肋骨部分為主,經過醃製後炸到外酥內嫩,肉質入味,柔軟又入味嘅排骨配上滷蛋,粟米等多款嘅配菜。🌟 評分: 7/10夜市炸魷魚 $42選用新鮮魷魚,外層有薄薄嘅麵粉炸到金黃酥脆。外脆內軟,經過調味口感極佳,簡簡單單嘅鹹香面層突顯出內裡魷魚鮮甜味,推薦!🌟 評分: 8.5/10金橘檸檬用新鮮金橘同檸檬榨汁,味道酸甜可口,清新解渴。🌟 評分: 8/10冬瓜茶口感清爽,帶有淡淡嘅甜味,好消暑。🌟 評分: 8/10呢加小胖會員app仲有好多coupon! 迎新優惠可以免費獲得懷念鹽酥雞、生日優惠、升級優惠等,仲可以儲分,食得越多越著數!另外,仲有小胖便當PARTY外賣團餐優惠,便當套餐$62起,買得愈多,就會折得愈多!60個起 8折40個起 85折20個起 9折*團餐需於2天前預訂❤️ 味道: 8/10🧡 環境: 8/10💛 服務: 8.5/10💙 性價比: 8.5/10📍 小胖台灣便當 (沙田) 沙田沙田

士林鹽酥大雞腿便當 $68

台灣鐵路大排骨 $68
🌟 評分: 7/10

夜市炸魷魚 $42
🌟 評分: 8.5/10

金橘檸檬
用新鮮金橘同檸檬榨汁,味道酸甜可口,清新解渴。

冬瓜茶
口感清爽,帶有淡淡嘅甜味,好消暑。

60個起 8折
40個起 85折
20個起 9折
*團餐需於2天前預訂

❤️ 味道: 8/10
🧡 環境: 8/10
💛 服務: 8.5/10
💙 性價比: 8.5/10

📍 小胖台灣便當 (沙田)
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖
2025-05-16 0 浏览
好友約我去位於沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓3B-3C號舖的《小胖台灣便當》食正宗台灣便當,環境簡潔,先購票,後入座,店員就會送餐。餐廳推廣會員優惠,有迎新、有儲積分、有預繳電子卡。餐廳設有外賣團餐服務,折扣唔錯,只需2天前訂購。我地點左:🥢紅燒牛頰肉便當 $68牛頰肉軟腍入味,配菜有鹵蛋、粟米、小棠菜... 等,滿口骨膠原。🥢鮮茄滷蛋牛扒便當 $68牛扒煎得皮脆肉嫩又有肉汁,配菜豐富,有滷蛋、粟米、南瓜和小棠菜,茄醬鮮甜好味。🥢夜市炸魷魚 $42魷魚炸得酥脆可口。🥢芙香蘋果茶(跟餐)清香的蘋果茶,好味道。🥢梔子花綠茶(跟餐)花香和綠茶味相得益彰,清爽。

我地點左:
🥢紅燒牛頰肉便當 $68

🥢鮮茄滷蛋牛扒便當 $68

🥢夜市炸魷魚 $42
魷魚炸得酥脆可口。

🥢芙香蘋果茶(跟餐)
清香的蘋果茶,好味道。

🥢梔子花綠茶(跟餐)
花香和綠茶味相得益彰,清爽。
  • 紅燒牛頰肉便當
  • 鮮茄滷蛋牛扒便當
  • 夜市炸魷魚
  • 芙香蘋果茶
2025-05-10 0 浏览
無假期去旅行 但好掛住台灣菜 小胖台灣便當幫到你😆餐廳有個自家會員app---小胖會員app📱好喜歡佢嘅會員口號「有一種幸福,叫一起變胖」😊大量迎新優惠+升級優惠🤩每次食野就可以儲分 $5➡️1分之後再用積分換優惠🤑鼓勵大家一齊變胖😈 食得愈多就愈多獎賞🤑仲有唔同啲優惠券 變左每次食都額外有優惠😊多人食/食得密 仲可以增值預付卡💳增得愈多 🆓回贈愈多 變相又有額外有discount🍱紅燒牛頰肉便當超多牛頰肉 全部都炆到超級腍 無牙都可以食到😂仲有白蘿蔔 甘筍 全部都超級入味😋喺自助水吧 加啲辣椒油 更加正😍🍱 台灣鐵路大排骨便當塊排骨仲大過我塊面😝係台灣便當嘅味道🥺 同我喺台灣食嘅一樣㗎🥺仲有好多配菜 超健康👍🏻🦑夜市炸魷魚見到隔籬枱食緊 忍唔住叫咗份🥰即叫即炸 熱辣辣 薄薄嘅炸粉 厚厚嘅魷魚😋😋份量都幾多 抵食睇人食好似好細碗 但原來大碗到食唔哂🫣餐廳除左做堂食 仲會做埋party 外賣團餐只需✌🏻天前預訂 一人一個便當 價錢由$62起買多愈多就愈平i.e. 2️⃣0️⃣🍱 九折4️⃣0️⃣🍱85折6️⃣0️⃣🍱8折貫徹會員宗旨 ▶️▶️▶️一起變胖
無假期去旅行 但好掛住台灣菜 小胖台灣便當幫到你😆
餐廳有個自家會員app---小胖會員app📱
好喜歡佢嘅會員口號「有一種幸福,叫一起變胖」😊
大量迎新優惠+升級優惠🤩
每次食野就可以儲分 $5➡️1分