2022-11-17 32 浏览
平時食日本菜,來來去去都係刺身壽司🍣,好似比較普通,今次見到呢間餐廳主打嘅特色卷物,只係睇餐牌啲食物名已經覺得好特別,齋係個名已經有心思但又估佢唔到,一於揀啲野食下先。柚想蝦你一睇個名就知係柚子大蝦沙律,大大碗,份量夠3-4人食,有新鮮蔬菜,爽甜蘋果,健康香滑牛油果,清甜柚子肉,仲有海草,甜蝦等,材料豐富,柚子汁酸酸甜甜,非常開胃。蜘蛛估佢唔到,炸軟殼蟹就係蜘蛛隻腳,造型好特別,真係同蜘蛛有幾分相似。軟殼蟹炸得夠脆,卷物仲有牛油果,蟹柳,層次豐富,味道唔錯。火山呢個卷物絕對要order,一上枱,侍應就會點火,卷物隨即被熊熊火光包圍住,超級搶眼,絕對係打咭必點。📷📸火山嘅真身係牛油果蟹柳卷,上面鋪左大量半溶芝士蟹柳絲,米飯分明,牛油果柔軟細滑,連埋大量蟹柳絲同埋蟹籽,真係睇得又食得。雜錦天婦羅炸粉唔會好厚,而且唔會油淋淋,食完成口油,幾好。紫蕃薯天婦羅軟糯香甜,秋葵天婦羅仲釀左蝦滑係裏面,好食。呢餐嘅卷物出色有創意,食得好滿足。

柚想蝦你

蜘蛛
軟殼蟹炸得夠脆,卷物仲有牛油果,蟹柳,層次豐富,味道唔錯。

火山

雜錦天婦羅

呢餐嘅卷物出色有創意,食得好滿足。