2023-08-01 876 浏览
钟意食日本野嘅我,好钟意去日式居酒屋,因为有得饮有得食!而古今二更加系我久唔久都会去食嘅一间,因为佢嘅创意卷物同烧物都好好食今次因为约左九龙人,所以黎到尖沙咀The One分店,因为星期五嘅关系,都有唔少人排队等位,我地等左大概20分钟就有位啦!呢度嘅Menu 系好似photo album咁,啲野食都有图有真相,净系卷物都有5页,搞到我地有选择困难症!最后,我地叫左两个卷物,分别系龙卷风同东京爆脆同埋其他野食首先黎嘅系龙卷风🌪️,里面系鳗鱼同芝士,两样野加埋个口感好creamy,加埋洒起卷物上面嘅脆片,口感更有层次之后黎嘅系东京爆脆,呢个里面系吞拿鱼同蟹柳,成件事好comfort food,令人忍唔到口去不停食唔好以为古今二净系得卷物好食,烧物都系好高质架!所以我地叫咗几个唔同嘅,分别系盐烧白鳗,鹿儿岛豚肉荔枝串烧同埋西京比目烧所有野烧嘅火喉啱啱好,调味一流,食得出系心机之作,特别推介盐烧白鳗,食落超爽口弹牙,令人一试难忘!食得多肉,想叫个沙律平衡下,于是叫左个杂锦刺身沙律,正呀沙律菜上面劲多刺身,超满足最后叫左杯士多啤梨🍓益力多,呢个配搭唔错,饮落好fresh,同啲野食好夹,正

最后,我地叫左两个卷物,分别系龙卷风同东京爆脆同埋其他野食

龙卷风

东京爆脆

盐烧白鳗
鹿儿岛豚肉荔枝串烧
西京比目烧

食得多肉,想叫个沙律平衡下,于是叫左个杂锦刺身沙律,正呀
沙律菜上面劲多刺身,超满足
杂锦刺身沙律

士多啤梨益力多
2023-07-28
等候时间
20 分钟 (堂食)
龙卷风
东京爆脆