2008-08-12
08.08.09 (六) 真係好,Gin 兄剛放學孖埋我地一齊黎烤魚。晚市真係座無虛席,七點半到只得兩張吉枱,後者又要等。烤魚有五個味選擇,順應特式嘛就揀最辣既 "香麻味" 連兩碗白飯另加$18 配菜 大豆芽﹑秀珍菇﹑金菇﹑芹菜 等放在烤魚盤底,不過每樣得 D 咁多多 魚 SIZE 分小邊﹑大邊﹑全魚,价分為$90﹑$117﹑$170 (九折計) 正价唔知幾時先用?!小姐話我地三人揀大邊就夠食,另小食有風味羊肉串(大辣) $9 x 2,秘制雞全翼 $10 x 2,涼拌青瓜 $15,鴻福堂飲品 $10 x 2﹔因此烤魚不入套餐之列,所以飲品以正价計算,小姐話米線三幾十蚊才是餐喎,認真古怪。涼拌青瓜得果幾片,味又怪又唔涼快不吃沒損失﹔雞翼只得熱&皮脆 WHY 冇味既,唔通巴蜀既雞翼係唔洗腌咁出色﹔風味羊肉串就幾掂,兩位男士一至讚好,我一向怕羊"騷"都試了一口 Sorry 吞唔落添 魚係鯇魚以勁多椒遮蓋住魚身既賣相幾得有特式,感覺真係幾似置身响大陸咁,不過個魚頭就帶有少許驚嚇成份 大邊真的足三人份量而且越食越辣&越食越慢,現場看機乎一枱一爐,等枱既朋友們真係要俾D耐性至得。埋
晚市真係座無虛席,七點半到只得兩張吉枱,後者又要等。
埋單 $208