2017-09-26
食盡紅磡!新開左間西班牙餐廳 紅磡應該係第一間 當然要試試 即刻好掛住果陣係巴塞食既西班牙海鮮飯同tapas... 😭頭盤:蕃茄湯,加埋橄欖油,酸酸甜甜好開胃🍅主菜:梗係要叫番個「招牌西班牙海鮮炒飯」海鮮都幾足料,青口蜆蝦都新鮮既,飯加左臘腸炒,好香口,加埋檸檬汁so fresh,不過就會有啲油膩,都值得推介既😍「六十五度慢煮黑毛豬仔骨」:我地兩個太鍾意食ribs!!! 平時都係得4-5條肋骨,但呢到係有成8條😳 雖然份量多,外皮炸得好香脆,但肉質就無想像中咁嫩滑,煮得過老,有啲硬,燒烤醬都唔係好夠😟小食:「流心車打芝士栗米條」,小失望,無咩流心,唔夠脆,味道略淡😢下次會想試「西班牙油炸鬼」好似幾特別😛總括黎講,餐廳裝飾好靚,充滿住現代西班牙既特色,環境舒服,野食質素都算唔錯,住係附近值得黎試下!
頭盤:蕃茄湯,加埋橄欖油,酸酸甜甜好開胃🍅
下次會想試「西班牙油炸鬼」好似幾特別😛