餐厅: 鮨文
资讯:

2015-09-25 943 浏览
看過很多人寫呢度幾好幾好,久未寫食評的我都試下出動,寫番今次的omakase體驗,在元朗吃omakase,感覺的確很特別,價錢唔平,一千蚊一位,你可以講貴,但我還是覺得物超所值。前菜有薯仔黑松露沙律,黑松露香得迷人。黑松露蒸蛋,蒸蛋裡面更有大大粒蝦肉,好滑好juicy。胡麻醬豆腐,細舊而精美,女孩都可以一口吃左全舊,勁開胃。油甘魚,肥美而味道濃郁。帶子鮮甜無比,對比平時的雪藏貨式好好多。石垣貝,未吃過呢種刺身,試過後好好味好爽。大拖羅出場,呢個好好味,入口即溶,超級爽。真鯛色彩已告訴你佢係一件好美味的壽司,吃過就知道,所言非虛。伊左目壽司,淡淡的魚香,呢件好好味,而且外面好少見。深海池魚,大大舊,肉好厚,淡淡肉,和外面一般啲魚生比較,兩個世界。赤蝦點上青檸汁,絕對是清新之選,蝦肉肥美又大隻。中拖羅上點上師傅點上豉油,加倍動人,當然沒有大拖咁易溶,但也絕對高質。燒過的赤鯥,好惹味,令我想起燒鰻魚的肥美。當然佢同赤鯥各有性格啦。我認識呢間餐廳係因為呢個海膽杯,海膽滿到倒瀉,係海膽杯上加隻蝦,呢隻比剛才吃的赤蝦更甜更滑,甜美組合,吃得感覺好幸福。呢度呑拿魚手卷同平時大大舊的style唔一樣,
前菜有薯仔黑松露沙律,黑松露香得迷人。
黑松露蒸蛋,蒸蛋裡面更有大大粒蝦肉,好滑好juicy。
胡麻醬豆腐,細舊而精美,女孩都可以一口吃左全舊,勁開胃。
油甘魚,肥美而味道濃郁。
帶子鮮甜無比,對比平時的雪藏貨式好好多。
石垣貝,未吃過呢種刺身,試過後好好味好爽。
大拖羅出場,呢個好好味,入口即溶,超級爽。
赤蝦點上青檸汁,絕對是清新之選,蝦肉肥美又大隻。
呢度呑拿魚手卷同平時大大舊的style唔一樣,條狀的手卷絕對係瘦身之選,食完都唔會有罪惡感。
魚湯,較為鹹咗啲啲,平常魚湯味道都會濃郁一點,呢度魚味較清,味道同平常的有點不同。哈蜜瓜收尾,可能之前的刺身壽司太驚喜,呢個反而冇乜特別,同平時的日本生果有一定距離,但生果已經唔係重點了,我仲回味緊剛剛吃過的刺身壽司
的確,一千蚊食咁多嘢實在超值,特登入去元朗食都值得!

2015-08-07