2019-07-04
餐廳既装潢係簡約又時尚既和式風格, 座位寛敞,有樣野我非常impress就係一啲燒烤味都無,唔洗驚食完成身都係燒烤味,整體感覺舒適又不失高雅。服務態度一流,店員好耐心咁講解menu,亦有提及佢地既和牛供應商係日本百年老字號 「日山和牛」, 牛味比較濃郁,Quality絕對係信心保證。Menu上有Deluxe Set, Set A/B and A La Carte, 店員有解釋到Set A就份量較少亦試唔晒店既招牌野,而Set B就肉類較多啱哂啲肉食愛好者,Deluxe Set就食店既招牌野為主,咁我同個fd都係食肉獸所以我地豪不犹豫地簡左$798既Set B。Set B總共有9 courses, 當中唔單止可以享受到和牛既唔同部位既質感,亦試到多元化烹調和牛既方法,再配合唔同既高級食材所帶出既味道和口感,而最尾既咸蛋黄醬刨冰亦令人一試難忘。Set BAmuse BoucheAppetizerWagyu AppetizerBeef OrgansSoupHIYAMA A5 Wagyu SelectionsSignatureRiceDessert每人1000蚊都唔洗就可以享受高級和牛,份量亦
Set B
Amuse Bouche
Amuse Bouche: 脆炸墨魚/北海道帶子配鵝肝伴魚子醬脆餅/和牛啫喱配粟米燉蛋
Appetizer
Wagyu Appetizer
Wagyu Appetizer: A5和牛多士配蛋黃醬伴魚子醬/和牛海膽壽司
Beef Organs
Beef Organs: 牛舌伴青蔥醬油/精選牛舌伴鹽漬昆布
Soup
HIYAMA A5 Wagyu Selections
HIYAMA A5 Wagyu Selections: 黑毛西冷及是日特選和牛
Signature
Signature: A5和牛三文治
Signature: 是日特選和牛配黑松露
Rice
Rice: 火炙日式生牛肉飯
Dessert
Dessert: 綠茶醬刨冰/咸蛋黃醬刨冰
每人1000蚊都唔洗就可以享受高級和牛,份量亦剛剛好,食餐既過程仲有專人在旁協助燒烤及介紹每一款和牛,簡直係物超所值,和牛迷一定要試!