2019-08-09 238 浏览
早兩日約左個朋友去尖沙咀攞野,攞完野後朋友話有d肚餓,想起棉登徑有間日本餐廳之前食過好難忘,於是二話不說就去搵番間日本餐廳,去到原來已改名做*城八*。入邊似居酒屋裝修行日本風,座位算闊落。由於我晏d有下一場約左家人食飯,所以只order左小小食物釣左個胃口先我只叫左壽司🍣、燒牡丹蝦,牡丹蝦落左d檸檬汁🍋可以釣番起蝦嘅鮮味,蝦頭有膏,雖然唔算好多,但非常鮮甜,蝦頭炸過可以連殼都食埋😋最鍾意係三文魚子壽司🍣,成件放入口,魚子慢慢係口腔爆開,卜卜脆,又唔會過咸亦唔會有腥味,讚總括黎講,舊同事介紹呢間(城八)日本料理真係唔錯,食材夠新鮮,侍應亦非常有禮貌,值得一讚今次因爲得兩個人,試嘅食物唔多,黎緊會有家庭聚會,一定要帶埋屋企人黎再試下😋