餐厅: 和牛燒肉一郎 (百誠大廈)
优惠: 国泰会员经「连结里赏」绑定信用卡,于指定伙伴餐厅消费赚取高达HKD4 = 2里数。受有关条款约束。
条款及细则:
  • 如國泰会员希望使用「连结里赏」赚取里数,必须将符合要求的 Visa 和万事达信用卡或借记卡绑定至其会员账户。
  • 通过绑定支付卡经由 Apple Pay、Google Pay 或 Samsung Pay 进行符合要求的消费,國泰会员可通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。然而,通过第三方平台(如支付宝、微信支付或 PayPal)进行消费,将无法通过「连结里赏」累积「亚洲万里通」里数。
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅作合资格消费,每港币4元可赚取1里数。而渣打国泰Mastercard®客户凭卡消费可享每港币4元赚取2里数,包括合作伙伴餐厅合资格消费之餐膳里赏(每港币4元赚取1里数)及基本餐饮类别之合资格签账奖赏(每港币4元赚取1里数)。
  • 惠顾特定推广套餐或不可赚取「亚洲万里通」里数。请预先向个别餐厅查询。
须受其他国泰条款及细则约束。
牛魔王心血來潮想搵一間食到高質牛肉嘅餐廳同三五知己坐得舒服共進晚餐朋友食過位於佐敦的新店「 #和牛燒肉一郎 」啱晒我地牛魔王嘅胃口呢‼️一入到餐廳位置好寬敞而且座位好舒服好大我哋二人就被安排坐長長的卡位位置店員就向我們講述最後位置有自助吧那邊有不同特色的飲品、沙律、甜品及雪糕等等款式好多應有盡有仲有我最鍾意嘅果汁系列呢正 ~⊰⊹════════════════⊹⊱✎ 食後感 :✨🔴 泡菜/涼拌小食盛合先來兩份前菜一共有六款小食一邊食一邊打開厚厚的餐牌揀嘢食🟢 生牛肉/牛大腹肉壽司有質素嘅生牛肉壽司真係買少見少兩款不同質感口感嘅生牛肉牛肉條紋非常鮮艷平均食落去根部位置好有咬口點少少豉油Wasabi已經好夠味🟣 #炙燒壽喜燒壽司職員即場用火槍燒一燒隨即已經聞到好香嘅牛味道大大篇牛肉包着壽司飯可以中和牛油油膩嘅口感🟠 #舟•盛合呢架燒肉船實在太吸引了裏面有五六款肉類還有海鮮當中包括有牛外橫膈膜、牛里脊肉、牛肋肉及牛肋條肉等不同部位的牛肉有着不同的質感話咁快燒一燒就食得每一款牛肉牛味濃郁而且好鮮嫩點一點醬汁更加滋味呢🟡 是日寶箱-當日新鮮即切呢一份咁有氣派嘅肩胛肉用寶箱裝住矜貴到唔捨得食而且牛肉
牛魔王心血來潮
想搵一間食到高質牛肉嘅餐廳
同三五知己坐得舒服共進晚餐
朋友食過位於佐敦的新店
「 #和牛燒肉一郎 」
啱晒我地牛魔王嘅胃口呢‼️

一入到餐廳位置好寬敞
而且座位好舒服好大
我哋二人就被安排坐長長的卡位位置
店員就向我們講述最後位置有自助吧
那邊有不同特色的飲品、沙律、甜品及雪糕等等
款式好多應有盡有

可以中和牛油油膩嘅口感

🟠 #舟•盛合
呢架燒肉船實在太吸引了
裏面有五六款肉類還有海鮮
當中包括有牛外橫膈膜、牛里脊肉、牛肋肉及牛肋條肉等
不同部位的牛肉有着不同的質感

裏面嘅配料非常豐富
攪勻一齊食同朋友開心share認真滿足

⚫️ 辛辣牛肋肉拉麵🍜
拉麵已經朔晒湯底嘅精華味道
食落去少少辣好滋味!

食食吓無意中俾我哋發現
原來旁邊有一條食物輸送帶