牛頭角親民高質漢堡意粉小店話說朋友講貓店長好cute 食物質素性價比都ok 就去試吓牛頭角呢間小店,好可惜今次緣慳一面. 不過唔緊要,品嚐左美味嘅一餐都不失為好事.餐廳門面裝修走日系文青風,地方雖然唔大但好有家庭嘅感覺,睇住一腳踢嘅廚師哥哥熟練同用心準備食物嘅過程,幾有樂趣. PS 佢仲可以洗埋碗收埋錢😂真心勁坐低第一時間試左自家製薏米檸檬水,大熱天時飲落好解渴!足料薏米檸檬清新. #香蒜白酒汁蟹肉意粉蟹肉意粉好足料,食落口滿口鮮嫰蟹肉,而且配上芝士,香草同洋蔥香蒜等多種配料,更有淡淡白酒香味,Q 彈扁意粉沾滿醬汁,層次豐富而不膩. #和牛漢堡和牛漢堡嘅牛肉好大好厚好多汁肉味香濃. 最有驚喜係個包,外脆內軟棉棉質感. #忌廉芝士汁配炸墨魚肉外面炸得非常酥脆,內裡墨魚肉不失鮮味口感又爽又彈牙. 更有驚喜嘅係熱溶溶拉絲芝士,好好嘅配搭. #椒鹽雞軟骨炸鷄軟骨好香口同惹味, 椒鹽味剛好不會over. 好好𡁻口吹水小食必選. 下次可以再返兜希望有緣見到貓主子啦~
牛頭角親民高質漢堡意粉小店

#香蒜白酒汁蟹肉意粉

#和牛漢堡

#忌廉芝士汁配炸墨魚肉

#椒鹽雞軟骨

下次可以再返兜希望有緣見到貓主子啦~
2023-08-10