2024-03-23 50 浏览
呢間好親民價錢😊附近居民和上班族來說👏價格親民又方便~隱世因為係宜和街街市隔離巷仔 入度去有貓貓店主 仲有得睇住廚師整野食 &有好特別嘅外賣窗口👍野食超好味 🍤吉列虎蝦扁意粉🍝香脆 好似食天婦羅咁😋扁意粉亦都好岩味🐮芝士和牛漢堡🍔大大塊和牛肉帶有濃郁肉汁😆咬落好juicy多汁😋Jeng🍸香蒜白酒汁扁意粉🍝🧆黑松露醬配粗薯條📍觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖🏷️意堡#觀塘 #西式 #貓貓 #Cafe #外賣店

🍤吉列虎蝦扁意粉🍝

#觀塘 #西式 #貓貓 #Cafe #外賣店
  • 吉列虎蝦扁意粉
  • 芝士和牛漢堡
2023-11-07 275 浏览
♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡ 觀塘 - 意堡 ♡‎ ♡‎‎ ♡‎ ♡‎ 之前去開觀塘同牛頭角中間位置嗰度超多野食選擇🧙🏻最後揀咗呢間意堡應該係意粉漢堡都有嘅意思?😂🤣入到嚟見到老細主力經營 仲有貓店長招呼客人 十分親民店內有張長枱 可以喺現場食🔹芝士和牛漢堡 $88即叫即制 好有誠意包嘅尺寸岩岩好 放入口唔會好辛苦和牛肉有啲油脂 特別香濃🔹香茅豬扒漢堡 $50大大塊豬扒切條原塊放入漢堡超滋味嘅脆炸豬扒加上鬆軟包包 正~🔹羅勒蕃茄汁椰菜片 $28呢個健康素食之選平時椰菜片比較單調但係加埋羅勒蕃茄汁就唔抗拒啦唔覺唔覺食曬全部~🔹七味粉蒜香雞翼 $28又係即炸 好有心機真係外脆內嫩 想encore arrrr 🖤◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.📍 意堡 (觀塘)觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖#hkfoodie #hkfoodblogger #instafood #hkblogger #hkkol

之前去開觀塘同牛頭角中間位置

和牛肉有啲油脂 特別香濃

🔹香茅豬扒漢堡 $50
大大塊豬扒切條原塊放入漢堡
超滋味嘅脆炸豬扒
加上鬆軟包包 正~

🔹羅勒蕃茄汁椰菜片 $28
呢個健康素食之選
平時椰菜片比較單調
但係加埋羅勒蕃茄汁就唔抗拒啦
唔覺唔覺食曬全部~

🔹七味粉蒜香雞翼 $28
又係即炸 好有心機
真係外脆內嫩
想encore arrrr 🖤

◆*.◆*.◆*.餐廳資訊◆*.◆*.◆*.
📍 意堡 (觀塘)

2023-10-31 201 浏览
今晚晚餐,我同老公決定去牛頭角宜安街的一間懷舊風味漢堡店「意堡」🍔🍟 這家小店位於一條小巷內,擁有迷人的懷舊裝潢,非常適合打卡。令人驚喜的是,店內還有一隻可愛的貓貓店長坐鎮🐱 非常可愛☺️!! 讓整個用餐環境更加溫馨可愛。⭐️自家醃制豬頸肉漢堡豬頸肉厚身,肉質鮮嫩爆汁,口感彈牙。搭配上新鮮的蔬菜,口感豐富。麵包加上牛油再輕輕烘過,味道相當美味,吃得滿足。⭐️芝士和牛漢堡 和牛搭配上濃郁的芝士,口感十分細膩。每一口都散發著牛肉的鮮香和芝士的濃郁。⭐️黑松露醬配粗薯條 粗薯條炸得酥脆金黃,外酥內軟,完美地搭配了黑松露醬的香氣。薯條上還撒上了七味粉,增添了一點辣味和風味層次。📍意堡 觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖

⭐️自家醃制豬頸肉漢堡

⭐️芝士和牛漢堡

⭐️黑松露醬配粗薯條

📍意堡
觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖
餐廳:意堡 (觀塘)地址:觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖觀塘宜安街呢間平民價高質小店——意堡 @spanglewith ,顧名思義喺主打扁意粉同漢堡嘅專門店🍝🍔。小店開咗3年幾堅持以最平價打造最可以留低住食客胃口嘅美食,雖然唔喺賣靚扒靚海鮮,但老闆一腳踢,落足心機主理一切,就連漢堡同意粉嘅醬汁都喺自己去調味同配搭,可見誠意十足❤️雖然意堡喺小巷唔算太顯眼,堂食空間同座位亦都有限,但觀塘區嘅人絕對唔可以唔識🤩,佢哋上個月轉咗新Menu,多咗啲新款食物,最平一個漢堡/飯類$35就有,而扁意粉就$43起就食到,小店最貴嘅和牛漢堡、虎蝦扁意粉/飯都喺$88,性價比真喺幾高👍。值得一提當然唔少得鎮店之寶、陪玩陪食嘅貓店主——豆豆啦🐱✝️自家醃製豬頸肉漢堡 $60唔好以為豬頸肉就喺薄薄一片片,足2-3cm嘅厚切豬頸肉扒你有見過未🤤?兩面輕輕香煎帶嚟焦香脆口嘅感覺,一大啖咬落去爽嫩多汁💦,獨特嘅豬頸肉香更加勢不可擋😎,配埋自製泰式辣醬🌶,同搽咗少少牛油去烘脆、外層帶有少少麵粉嘅漢堡麵包🥯,一啖接一啖完全停唔到口😋(PS喺IG post任何意堡嘅食物再Hashtag #意堡 再送你薯條一客🍟)✝️卡
餐廳:意堡 (觀塘)
地址:觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖

值得一提當然唔少得鎮店之寶、
陪玩陪食嘅貓店主——豆豆啦🐱

✝️自家醃製豬頸肉漢堡 $60

✝️卡邦尼扁意粉 $46
比較港式嘅卡邦尼意粉,用咗忌廉、蛋黃漿、芝士去調配意粉醬汁,加埋煙肉🥓、洋蔥🧅、蘑菇等材料,
食落有少少黏稠嘅口感🤏,整體唔會太油膩,
煙肉嘅份量都唔少,呢個價錢真喺夠你食得飽🤓,
配埋杯唔會好甜嘅養生自家製檸檬薏米水(+$8),雖然有少少澀但夠清新潤喉,亦都可以揀其他汽水或者紙包飲品🧃
2023-10-22
等候时间
10 分钟 (堂食)
2023-10-21 145 浏览
🐱掛住意堡的店長豆豆🙊突擊測驗一下果然有驚喜居然update 了menu🤓吉列魚柳漢堡 - 魚柳口感爽脆,烘底包包好吸引香草雞扒漢堡 - 加了泰式辣醬,雞扒多汁惹味🆕香蒜白酒汁虎蝦扁意粉 - 香蒜加上洋蔥超級香口🆕吉列炸虎蝦 - 啖啖肉,即叫即整的料理世一❤️‍🔥🆕一口脆豬 - 外脆內軟,juicy 到嫑嫑肥牛金菇串 - 上次食過返尋味🤭爽脆又有少少汁忌廉湯 - 濃度和味道剛好所有料理均即叫即整,保證新鮮🥳價錢親民,料理水準高🫶🏻貓店長豆豆實在太可愛,下次再來陪她玩😘😘
🐱
掛住意堡的店長豆豆🙊突擊測驗一下果然有驚喜
居然update 了menu🤓

吉列魚柳漢堡 - 魚柳口感爽脆,烘底包包好吸引

香草雞扒漢堡 - 加了泰式辣醬,雞扒多汁惹味

🆕香蒜白酒汁虎蝦扁意粉 - 香蒜加上洋蔥超級香口

🆕吉列炸虎蝦 - 啖啖肉,即叫即整的料理世一❤️‍🔥

🆕一口脆豬 - 外脆內軟,juicy 到嫑嫑
肥牛金菇串 - 上次食過返尋味🤭爽脆又有少少汁

忌廉湯 - 濃度和味道剛好

所有料理均即叫即整,保證新鮮🥳
價錢親民,料理水準高🫶🏻
貓店長豆豆實在太可愛,下次再來陪她玩😘😘

2023-10-16 119 浏览
觀塘有間隱蔽小店,真的要支持一下,當來到時有位親善婆婆店員會問想食什麼,同時介紹自家製豬頸肉漢堡!位置在小斜坡上的這間小食店,名字叫「意堡」,不太起眼但看真啲相片menu 好吸引!還在細心看到有貓咪🐱出現😆 店舖只有數個座位但企理,供應漢堡🍔意粉🍝及小食等!自家製豬頸肉漢堡厚切豬頸肉,Juicy又惹味,麵包🥯烘過後帶有陣陣牛油香!蜆肉意粉份量豐富,粒粒蜆肉伴汁不錯👍還有肥牛金菇串 及自家製檸檬薏米水 好滿足意堡 地址:觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號鋪

店舖只有數個座位但企理,供應漢堡🍔意粉🍝及小食等!
自家製豬頸肉漢堡
厚切豬頸肉,Juicy又惹味,麵包🥯烘過後帶有陣陣牛油香!

蜆肉意粉
份量豐富,粒粒蜆肉伴汁不錯👍

還有肥牛金菇串 及
自家製檸檬薏米水 好滿足

意堡
地址:觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號鋪

2023-10-14 74 浏览
又有一隱世快餐店,位於官塘與牛頭角中間,宜安街街巿側邊巷仔轉入去。您地以為街巿咪好污糟囉?!「非也」成條街同餐店內都非常乾淨!入面唔係好大,只有一條長型單邊坐位,落單即整,可以邊食邊望老闆整野食。店長係貓咪,佢好乖唔會打擾食客,喜歡都可以搵佢打咭,任影唔嬲(但記得關閃光燈喎)講返食評先,我地各點一個包及一款意粉:🍔黑松露醬大啡菇煎蛋漢堡$47 + 🍟黑松露醬粗薯條$28個黑松露醬不得了,好香好香,個大啡菇好juicy,煎蛋會落少少鹽吊返個蛋味,麵包2面有略烘香,吃起來好香口!🍔芝士和牛漢堡$88啖啖肉,重牛味,加埋佢自家松露醬非常惹味🍝卡邦尼扁意粉$46意粉係用扁意,再落少少芝土碎烹調,特別濃稠掛汁🥛檸檬薏米水$10食到有少少飽又有點熱氣,可以試下佢地自家製檸檬薏米水,味道清甜,飲落相當清新幫助解膩消化,好飲!

講返食評先,我地各點一個包及一款意粉:

🍔黑松露醬大啡菇煎蛋漢堡$47
+ 🍟黑松露醬粗薯條$28

🍔芝士和牛漢堡$88
啖啖肉,重牛味,加埋佢自家松露醬非常惹味

🍝卡邦尼扁意粉$46
意粉係用扁意,再落少少芝土碎烹調,特別濃稠掛汁

🥛檸檬薏米水$10

2023-10-12
用餐时段
下午茶
  • 和牛漢堡
2023-10-12 54 浏览
今日去左一間觀塘好有文青風格既餐廳,仲有我最愛貓貓店主,好可愛好乖,個樣好調皮!呢間餐廳唔算大!但係野食就好多!食物既種類亦都好齊!今次我地去食佢既皇牌,芝士牛肉漢堡、呢個個牛肉係和牛,好滑好juicy!再加上芝士溶化落牛,好正好好食!再加上好足料!好juicy!之後再叫左D小食黎試下!包括單骨雞翼同肥牛金菇!再加上烤得好香!飲品方面我地叫左檸檬薏米水!好清爽自然好好飲!呢間店名叫”意堡”觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖!

呢間店名叫”意堡”觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖!
Yum eatery/restaurant@ Kwun Tong/Ngau Tau KokMy friend and I went to a restaurant called "Spangle" (意堡) located in Shop F2, G/F, Cheoy Lee Building, 1-7 Yee On Street, Kwun Tong觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖There is an adorable cat always stay here as a lucky cat (貓店長)Tiger Prawn Linguine With WhiteWine Cream Sauce香蒜白酒汁虎蝦扁意粉HKD$$88The prawns are jumbo sized,comparably large as an adult hand!(手掌咁大既虎蝦!).the prawns are fresh,sweet,bouncy and springy .the Linguine is al dente.with a lot of shredded onion,not

located in

(貓店長)

Wine Cream Sauce
香蒜白酒汁虎蝦扁意粉
HKD$$88

the Linguine is al dente
with a lot of shredded onion,not heavy at all
highly recommended!dish of the night !

Enoki Mushroom Beef Rolls
肥牛金菇串
HKD$15
the beef is juicy,soft and tender
the enoki mushroom soaked up all the juices and essences of beef
soooooooo tasty
highly recommended

Fried Chicken Wings With Shichimi
七味粉蒜香單骨雞翼
HKD$28三隻 ( 3pcs )
The wings is golden crispy and crunchy on the outside
,juicy,moist and soft on the inside
the Shichimi addes a tantalizing kick to it

Cheese Wagyu Burger
芝士和牛漢堡
HKD$88
the bun is very airy,light,soft and buttery
the wagyu patty is moist,juicy,tender with scrumptious greasy render out
delish

Fried Pork Balls
一口脆猪
HKD$28
incredibly crispy and crunchy on the outside
meaty and soft on the inside
quite special snack hard to find else where

Peppers Fried Chicken Thigh
黑胡椒炸雞
HKD$35
Jumbo size chicken thigh
the batter is relatively light not stodgy at all
without unpleasant frozen tastes
all the thing are tasty
用餐时段
  • Enoki Mushroom Beef Rolls 肥牛金菇串
  • FriedChickenWingsWithShichimi 七味粉蒜香單骨雞翼
  • TigerPrawnLinguineWithWhite WineCreamSauce 香蒜白酒汁虎蝦扁意粉
2023-10-01 46 浏览
意堡 📍觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖觀塘隱世小店~有貓貓店主豆豆🐱🐈🐈‍⬛食物都係即叫現造🩷🤩係開放式廚房可以清楚睇到廚師一手一腳為我地烹調食物叫左兩款主食、兩款小食~價錢都合理最重要係食物質素同味道唔錯✅。芝士牛肉漢堡🍔$60即叫即煎~牛肉漢堡非常Juicy 配埋蕃茄、生菜、芝士🧀好味😋我自己一口氣食哂成個Burger😝。自家醃製豬頸肉飯 $60睇住廚師煎扒~煎起即食豬頸肉好香脆~加埋泰式咖哩汁辣辣地好開胃~🩷。黑松露醬薯條🍟 $28 ~ 配上辣粉非常惹味。七味粉蒜香單骨雞翼$28 ~夠哂香口。自家製檸檬🍋薏米水 $8 ~消暑解渴😝
意堡
📍觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖

觀塘隱世小店~有貓貓店主豆豆🐱🐈🐈‍⬛
食物都係即叫現造🩷🤩係開放式廚房

可以清楚睇到廚師一手一腳為我地烹調食物
叫左兩款主食、兩款小食~價錢都合理
最重要係食物質素同味道唔錯✅

。芝士牛肉漢堡🍔$60

即叫即煎~牛肉漢堡非常Juicy
配埋蕃茄、生菜、芝士🧀好味😋
我自己一口氣食哂成個Burger😝

。黑松露醬薯條🍟 $28 ~ 配上辣粉非常惹味

。七味粉蒜香單骨雞翼$28 ~夠哂香口

。自家製檸檬🍋薏米水 $8 ~消暑解渴😝

2023-10-01 45 浏览
一間位於觀塘窄巷嘅隱世小店🤓價錢親民,漢堡都係$35起😌整體食物質素同味道都真係唔錯👍而且份量十足,確實有驚喜😉自家醃製豬頸肉漢堡🐷$60好少有原塊超厚身嘅豬頸肉漢堡🥰所以見到都已經覺得好吸引😎豬頸肉肉汁豐富,口感軟嫩🐷表面再加上獨特嘅醬汁😊味道更加惹味同突出😉真心推介,絕對必食首選😋芝士牛肉漢堡🍔$60牛味濃郁嘅手打牛肉漢堡扒🐮口感比較厚實,但咬落勁Juicy😚加上香濃幼滑嘅半溶芝士同特製醬汁🧀食落夠曬滿足同吸引😆墨魚汁墨魚肉扁意粉🍝$55墨魚肉新鮮爽口,鮮甜美味🦑加上特別Creamy嘅墨魚汁😁配以非常挂汁嘅扁意粉😚相當豐富,而且都真係幾大碟🥰黑胡椒炸雞髀🍗$35即叫即炸,夠晒新鮮熱辣辣😛表面灑上黑胡椒調味😌外層酥脆可口,內𥚃肉質軟幼😝自家製檸檬薏米水🍋$8好好飲,非常解渴,唔會好甜👍啖啖都品嚐到清新嘅檸檬香氣😎意堡 (觀塘)觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖
一間位於觀塘窄巷嘅隱世小店🤓
價錢親民,漢堡都係$35起😌
整體食物質素同味道都真係唔錯👍
而且份量十足,確實有驚喜😉

自家醃製豬頸肉漢堡🐷$60
好少有原塊超厚身嘅豬頸肉漢堡🥰
所以見到都已經覺得好吸引😎
豬頸肉肉汁豐富,口感軟嫩🐷
表面再加上獨特嘅醬汁😊
味道更加惹味同突出😉
真心推介,絕對必食首選😋

芝士牛肉漢堡🍔$60
牛味濃郁嘅手打牛肉漢堡扒🐮
口感比較厚實,但咬落勁Juicy😚
加上香濃幼滑嘅半溶芝士同特製醬汁🧀
食落夠曬滿足同吸引😆

墨魚汁墨魚肉扁意粉🍝$55
墨魚肉新鮮爽口,鮮甜美味🦑
加上特別Creamy嘅墨魚汁😁
配以非常挂汁嘅扁意粉😚
相當豐富,而且都真係幾大碟🥰

黑胡椒炸雞髀🍗$35
即叫即炸,夠晒新鮮熱辣辣😛
表面灑上黑胡椒調味😌
外層酥脆可口,內𥚃肉質軟幼😝

自家製檸檬薏米水🍋$8
好好飲,非常解渴,唔會好甜👍
啖啖都品嚐到清新嘅檸檬香氣😎

意堡 (觀塘)
2023-08-30 50 浏览
今次小柔帶大家捐窿捐瘌搵美食,觀塘就有一間隱世既小小西餐漢堡🍔小店——意堡,推介比大家😋唔係講玩笑,小小的意堡主打漢堡包🍔同意粉🍝,環境雖然細細間,但野食都真係幾好食。我們二人點左好多野食,本身唸著試下漢堡🍔同意粉🍝,點知太好食,朋友話想試多款,所以我們點左一份漢堡,兩份意粉🍝:1. 和牛漢堡🍔 $72 漢堡有一pat 好特別的cream, 可能這就是精華之處,和牛肉質嫩滑,整體漢堡好好味。2. 墨汁墨魚肉扁意粉🍝 $50 食得好過癮,墨魚🦑肉好滑好彈牙,食完個嘴黑黑咁好得意。3. 香蒜白酒汁蟹肉扁意粉 $88 期間限定必食,味道👅真係媲美到大餐廳的意粉,甚至更好食啊😋另外還有好多小食揀,我們點左好幾款:1. 肥牛金針菇 $14 串2. 椒鹽雞軟骨 跟餐3. 黑胡椒炸雞髀🍗$35 4. 是日餐湯 $7 杯肥牛金針菇好抵食,有三件咁多,而且煎得美味😋,炸雞髀亦係無得頂,好香脆嫩滑,值得推介。
另外還有好多小食揀,我們點左好幾款:
1. 肥牛金針菇 $14 串
2. 椒鹽雞軟骨 跟餐
3. 黑胡椒炸雞髀🍗$35
4. 是日餐湯 $7 杯
2023-08-18
等候时间
5 分钟 (堂食)
2023-08-21 37 浏览
收工返到屋企無野食,唯有落街睇下有咩岩啦~我發現左一間新大陸,見到呢間西餐廳價錢都相當貼地,而且仲有和牛漢堡,一於同男朋友齊齊食!😋 和牛漢堡 $72估唔到呢到都食到和牛漢堡,一啲都唔伏,牛肉多汁好JUICY!師傅仲好細心俾左張牛油紙我地包住食,唔好漏到周圍都係~‼️好食指數 8.5/10‼️推介指數 8.5/10😋 香蒜白酒汁帶子意粉 ($88)好大粒帶子呀!!!而且意粉好香蒜味,滲埋白酒一齊煮味道很不錯!‼️好食指數 8/10‼️推介指數 8/10😋 七味粉蒜香單骨雞翼(隻) $22即叫即炸,而且單骨雞翼入口好方便!加埋七味粉都唔會話好重口味!‼️好食指數8/10‼️推介指數8/10😋 自家制檸檬意米水 $7好清甜嘅意米水,夏天飲一流,自家制夠晒健康!‼️好食指數8/10‼️推介指數8/10🍽 意堡 (牛頭角)📌 觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖☎️ 9127 6287⏰ 星期一至日 11:00-21:00#意堡 #西餐 #意粉 #漢堡包 #Pasta #Burger

😋 和牛漢堡 $72

‼️好食指數 8.5/10
‼️推介指數 8.5/10

😋 香蒜白酒汁帶子意粉 ($88)

‼️好食指數 8/10
‼️推介指數 8/10

😋 七味粉蒜香單骨雞翼(隻) $22

‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

😋 自家制檸檬意米水 $7

好清甜嘅意米水,夏天飲一流,自家制夠晒健康!

‼️好食指數8/10
‼️推介指數8/10

🍽 意堡 (牛頭角)
📌 觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖
☎️ 9127 6287
⏰ 星期一至日 11:00-21:00

2023-08-14 35 浏览
香蒜白酒汁帶子扁意粉大大粒黎自日本刺身級帶子,表面香煎入面半生夠哂鮮甜~ 扁意粉非常掛汁,微酸香醇白酒汁夠哂開胃,配上香蒜同洋葱帶出帶子既鮮甜。 意粉夠靭性有咬口。香草雞扒漢堡一大塊厚切雞扒夾係burger入面,油香十足,夾埋有小小辣味嘅千島醬,香脆既麵包加小小牛油烘,配埋生菜同蕃茄,好好味~肥牛金菇串呢個小食,相信人人都中意<3雞髀肉串啖啖肉外脆內嫰七味粉香蒜單骨雞翼外皮酥脆入面唔鞋口,七味粉+蒜蓉粒夠哂惹味無骨海南雞半隻雞肉肉質香滑嫩,唔洗點醬都好夠味!
香蒜白酒汁帶子扁意粉

香草雞扒漢堡

肥牛金菇串
呢個小食,相信人人都中意<3

雞髀肉串
啖啖肉外脆內嫰

七味粉香蒜單骨雞翼
外皮酥脆入面唔鞋口,七味粉+蒜蓉粒夠哂惹味

無骨海南雞半隻
雞肉肉質香滑嫩,唔洗點醬都好夠味!

#fatxngaotaokwok‼️ 牛 頭 角 西 餐 小 店‼️•① [ 辣 椒 膏 肉 碎 扁 意 粉 // 白 醬 帶 子 意 粉 ]|份量大,而且價錢合宜。呢度嘅意粉都幾好食(ㆆᴗㆆ)♡鍾意食辣嘅我一定比較喜歡 「 辣 椒 膏 肉 碎 扁 意 粉 」,其實都幾辣,但好過癮。「 白 醬 帶 子 意 粉 」亦都有驚喜(´ε` )♥好creamy !!!! |𓋪 8.5/10·② [ 黑 松 露 醬 大 啡 菇 煎 蛋 漢 堡 ]|一咬就爆哂汁₍ᐢ‥ᐢ₎ ♡好 juicy |𓋪7.5/10•③ [ 沙 嗲 雞 髀 肉 串 // 七 味 粉 蒜 香 單 骨 雞 翼 // 椒 鹽 雞 軟 骨 ]| 最推介 「 沙 嗲 雞 髀 肉 串 」。其他都正正常常~相比起小食,我會更加推介主食~|𓋪7/10·意堡 (觀塘)觀塘宜安街1-7號財利大廈地下F2號舖
#fatxngaotaokwok
‼️ 牛 頭 角 西 餐 小 店‼️

|份量大,而且價錢合宜。
呢度嘅意粉都幾好食(ㆆᴗㆆ)♡
「 白 醬 帶 子 意 粉 」亦都有驚喜(´ε` )♥
好creamy !!!! |
𓋪 8.5/10
② [ 黑 松 露 醬 大 啡 菇 煎 蛋 漢 堡 ]

|一咬就爆哂汁₍ᐢ‥ᐢ₎ ♡
好 juicy |
𓋪7.5/10

| 最推介 「 沙 嗲 雞 髀 肉 串 」。
其他都正正常常~
相比起小食,我會更加推介主食~|
𓋪7/10
意堡 (觀塘)