啟德絕對係近期嘅香港矚目之處!附近有好多大型嘅新建設同埋商場,今次在Airside行街,見到京都勝牛個餐牌好吸引,一於食呢間!🍱 四品牛魔御膳 $328呢款絕對係必點之選!一次過試晒四款牛嘅唔同部位,店家亦非常細心,提供鐵板,可以自行控制牛嘅熟成程度!🥩 翼版牛油花平均,口感有彈性,肉味最濃肉質🥩 牛柳油花較少,肉質較軟嫩🥩 西冷油花分布平均🥩 醬味薄牛 醬汁非常細緻,有大根柚子醋、京咖喱醬、青唐辛子味噌、甘油沙律汁、山根、和風醬汁、最鍾意牛扒特製醬汁,將肉味推到最高🐽 熟成厚切豚 柚子胡椒御膳 $148大贊豚肉份量好足夠!超大份!肉質算嫩滑有juicy,炸物厚度適中不會過乾,配合埋柚子醬鮮味十足!🍫 朱古力慕絲 士多啤梨大福(季節限定)$68蛋糕係超濃郁嘅朱古力!朱古力粉絲一定唔可以錯過,反而士多啤梨大福就一般。🍵 特濃抹茶小豆流心蛋糕 $52流心感十足,抹茶夠香濃,連食到好飽嘅我哋都將甜品清晒!紅豆宇治抹茶 $36三層分明非常吸睛,店員亦提醒加入紅豆會比較甜,如果怕甜嘅話可以喺抹茶份量上揀少甜怕太甜,味道唔錯。沖繩黑糖薑茶 $38秋冬飲好暖胃,都係一個唔錯選擇。

🍱 四品牛魔御膳 $328

🥩 翼版牛
油花平均,口感有彈性,肉味最濃肉質

🥩 牛柳
油花較少,肉質較軟嫩

🥩 西冷
油花分布平均

🥩 醬味薄牛

🐽 熟成厚切豚 柚子胡椒御膳 $148

🍫 朱古力慕絲 士多啤梨大福(季節限定)$68

🍵 特濃抹茶小豆流心蛋糕 $52
流心感十足,抹茶夠香濃,連食到好飽嘅我哋都將甜品清晒!

紅豆宇治抹茶 $36

沖繩黑糖薑茶 $38
秋冬飲好暖胃,都係一個唔錯選擇。