2023-10-31 53 浏览
今日同朋友嚟呢度食風味烤鰻火鍋,好少見火鍋放題之前會比多一個烤鰻魚鍋,感覺好似食緊鰻魚版既雞煲。烤鰻火鍋既湯底好濃郁,醬既味道好香好甜,鰻魚夾上嚟嗰吓掛哂D汁,特別係魚皮吸哂汁,好好味。不過如果會試既朋友,記得趁熱食,因為鰻魚本身好快就熟,煮太耐會影響肉質。呢間餐廳牛肉既選擇好多,而且每款都唔錯,特別推介美國極上牛,唔單止牛肉味濃厚,肉質仲好細嫰,而且比起出面既牛,少好多脂肪,好味又唔會太肥膩。海鮮既種類都唔算少,而且做緊推廣,有得無限加原隻鮑魚同埋花膠,喺出面好少見。今次因為牛肉高質,熟食真係叫少咗,淨係叫咗幾款,但都食得出熟食質素唔錯,放上枱既時候都係熱辣辣,食得過。一開頭淨係見到一個雪樻,以為飲品種類好少,點知原來係分咗兩邊放,種類都幾多。以火鍋放題嚟講,呢度既甜品款式都真係好多,最後都試唔哂所有甜品。特別推介呢間餐廳既芭菲,味道好香濃,而且入面用料十足,唔同材料既配搭令口感好豐富,值得一試。