2006-05-14 3 浏览
晚餐A/B Set 各有幾個main course 揀,原來已經囊括成份menu 咁滯,想食牛柳但係睇匀都冇,揀黎都o徙氣,見到隔離檯既海鮮盤得幾款蠔同幾隻翡翠螺,感覺上唔多抵食,叫左個冇海鮮盤既A 餐,每人兩件麵包,外脆內軟,侍應見我食晒兩件麵包,好識做咁主動問我要唔要加D麵包,其實麵包值得幾多錢丫?但係感覺上服務就好細心;記得上次去銅鑼灣OutBack 食晚飯,點左沙律,頭盤同主菜,問個侍應有冇麵包,侍應答:冇架!跟餐湯先有麵包個喎,你想食咩?送客俾你囉!唉...真係食左都o係背脊骨落!跟住上餐湯,龍蝦濃湯,味道幾好,可惜唔多夠杰,個質感爭左少少,頭盤煎鵝肝,薄薄地都好夠油香,但嫌略為多筋,餐廳注意下應該可以改善,跟住上主菜炭燒肉眼扒終於出事勒!塊肉眼扒有手掌咁大,好薄身,味道一D都冇,淨係有炭味而冇炭燒香味,又勁韌,好在檯面有樽芥末,可以加返多少味道,不過一樣o趙到牙都軟(我覺得塊扒類似吉之島$59.9 三塊既貨色)。同主菜博鬥完上甜品,一球普通云呢那雪糕,食唔出有乜特別,似牛奶公司貨仔,伴一件迷仔朱古力心太軟,呢件野幾有睇頭喎!細細件得黎有濃厚朱古力香味,外層又夠薄,溫度又適中

同主菜博鬥完上甜品,一球普通云呢那雪糕,食唔出有乜特別,似牛奶公司貨仔,伴一件迷仔朱古力心太軟,呢件野幾有睇頭喎!細細件得黎有濃厚朱古力香味,外層又夠薄,溫度又適中,好食到不得了!

餐飲又係所有餐廳既通病,覺得送既野唔雖需要花心機落去,好似慌死你地好飲得滯會唔捨得走咁,凍檸水就杯大水多檸檬少,凍啡就直頭難飲,為呢餐晚餐多添一個污點。

侍應招呼整體上好好,勤快有禮,地方簡潔,燈光恰到好處,坐得幾舒服,如果每檯加支蠟燭氣氛會更好!

唉!枉你牌頭叫牛扒屋,塊扒可以差成咁,真係失望到極點!