2022-06-04
牛大人除咗堂食之外,原來而家都keep住有火鍋湯包!有時可能屋企人未必想出街,都可以輕鬆食到牛大人嘅特色湯底味道。牛大人火鍋湯包原來有兩款口味,包括牛夫人秘方麻辣鍋、牛大人紅燒牛骨鍋~$68/包,而且係濃縮版,唔會重~ 買回家打邊爐就最好不過,都有少少保質期,唔使即日食㗎!屋企人唔食得辣,所以就買定紅燒牛骨鍋屯貨,買定雪喺雪櫃都可以。心血來潮嘅話就可以即日買火鍋材料,即日打邊爐。我就鍾意加入3000ML開水打邊爐,如果鍾意嘅話都可以揀用雞湯。湯包包裝一睇就知道係牛大人,倒出嚟本身係比較潔身,加入開水或者雞湯,就即刻變成平時好濃郁嘅牛大人紅燒牛骨鍋! 我哋自己就買咗啲雞、牛、豬、丸同埋唔同嘅蔬菜去配搭,佢個牛骨湯底鹹香十足,仲好鮮味,我同家人係咁飲個湯底,好香好似堂食嗰個湯底嘅香味!我就鍾意另外加啲蔥或者芫荽一齊食,香味更加突出~ 所以有時想打邊爐,唔一定堂食,買個牛大人湯底返去慢慢嘆,又可以喺屋企睇住電視嘆優質湯底!p.s. ieat online及門市有售
p.s. ieat online及門市有售