2021-11-04
牛大人好多人都話正,一於要訂枱食。咁難得book到梗係揀最正嗰個M5和牛set,可以試晒全部唔同嘅肉類。特別係最高質素嗰幾款!湯底就揀咗牛骨湯,味道香濃,唔係味精嗰種味,大家都係咁飲。和牛牛丸每人限定兩粒,爆汁又好香濃,牛味十足,口感好彈牙。牛牛我哋最鍾意不停點澳洲和牛M5牛肩卷、安格斯牛小排、牛胸爽!M5就牛味比較突出,牛小排就脂肪平均入口比較容易化,牛胸爽係最爽口同埋多脂肪,質感好正,不過就唔建議食太多因為脂肪嘅嘢一定冇咁健康。台灣特色小食好快就嚟咗,鹽酥雞、小香腸、魚香皮蛋豆腐充滿台灣風味,鹽酥雞、小香腸熱香十足。豆腐滑又有咸香。花枝漿、魚漿、蛋餃、瓜仔雞水餃、水蓮、鴨血都好特別,平時其他火鍋店冇得食到咁足料,漿裏面真係有一粒粒花枝,口感十足。啲水餃都係平時唔會食到嘅感覺,皮雖然唔會好薄但好有質感,裏面亦都好多豐富材料㗎。 水蓮就真係好爽口,索晒啲湯底嘅味;鴨血就好有彈性而且胡椒味好香。如果鍾意食海鮮都有魚、海蝦、沙白等,都好新鮮,全部都開口。除此之外出面都有幾十種唔同嘅火鍋配料同埋特色飲品,飲品有台灣特色飲品,有好多款式都係香港暫時見唔到其他地方有。我就鍾意佢自家製嘅泡茶,另外
湯底就揀咗牛骨湯,味道香濃,唔係味精嗰種味,大家都係咁飲。
和牛牛丸每人限定兩粒,爆汁又好香濃,牛味十足,口感好彈牙。
如果鍾意食海鮮都有魚、海蝦、沙白等,都好新鮮,全部都開口。
除此之外出面都有幾十種唔同嘅火鍋配料同埋特色飲品,飲品有台灣特色飲品,有好多款式都係香港暫時見唔到其他地方有。我就鍾意佢自家製嘅泡茶,另外睇到只要like 社交平台仲有特色飲品金鑽愛玉冰,甜香十足好足料,有菠蘿椰果等等,個個都飲得好開心。
最後甜品有Movenpick同佢哋自家製嘅台式甜品,我哋就揀咗限定嘅甜品口味芒果味,正!