2022-04-03
喜歡吃牛大人的話,趁着天氣忽冷忽熱,在未放寬晚市堂食之前,不如買款特色湯底回家涼涼地打邊爐。牛大人紅燒牛骨鍋唔會好重,因為是濃縮包裝,回到家之後好簡單,加入3000ML雞湯或滾水就可以打邊爐啦。裏面個牛骨湯味好濃郁,超鍾意佢呢個湯底!打邊爐之前我就會飲下呢個湯底,同埋會加一啲蔥、芫荽提升成個味道,佢係鹹香得來帶啲甜味。超級適合加入唔同嘅蔬菜,例如生菜、娃娃菜、甚至金菇、各式各樣嘅丸,吸晒個湯底嘅香味,食材都唔會覺得dry!我就鍾意火鍋入面加埋牛肉及豚肉、甚至乎醉雞,其實都比想像中match,提升食材香味。可以自己到街市或超市購買不同食材去配搭,幾個月保質期亦都非常方便可以放入雪櫃囤貨;當然如果喜歡的話牛大人都會有不同的套餐配料可以外賣自取,一次過拎,就要自己留意一下啦!牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心) (沙田)沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖
牛大人台灣火鍋吃到飽 (偉華中心) (沙田)
沙田沙田正街11-17號偉華中心2樓9A-9B號舖