2025-06-13
牛大人相信香港大部分人都食過而且好喜歡食😋我都唔例外,食過無數次🤣今次推出「炎夏椰樂祭」我又忍唔住約朋友去食啦!依次揀左120分鐘日本A4+黑毛和牛火鍋放題,盡情瘋狂食靚靚A4黑毛和牛😋宜家適逢DSE畢業季,仲有學生狂歡時段添,學生出示全日制學生證係星期日至四21:00後入座惠顧「美國特級安格斯」套餐減$30、 「澳洲極上和牛」套餐減$60、「日本黑毛和牛」套餐減$90😍坐低首先揀左湯底先,期間限定兩隻湯底:喇沙椰爺仲夏鍋、木瓜椰皇嫩雞鍋,兩隻都咁吸引,一於兩隻湯底試曬佢!喇沙椰爺仲夏鍋係用喇沙醬同椰漿黃金比例混合並加入鮮奶中和辣度,好香呢!而木瓜椰皇嫩雞鍋有木瓜、椰皇、椰子肉、紅棗、枸杞等養生食材,清甜又養生!美食花多眼亂,牛肉、丸類、餃類、炸物、海鮮、小食、菜類等咩都有我好仲意食牛舌,特別點左酒糟嫩牛舌,嫩口又香,推薦依道菜!而「炎夏椰樂祭」特別推出椰酥跳跳豬、黃金椰絲蝦丸、椰林火山脆薯條,我都點黎試下!椰酥跳跳豬係酥脆豬肉外灑上椰絲再配搭爆炸糖食,味道好過癮又好惹味!黃金椰絲蝦丸將蝦肉同椰絲炸成圓球再配搭清甜椰汁美奶滋食,好正既小食!椰林火山脆薯條將薯條污上香辣粉再配搭香椰火焰醬
今次推出「炎夏椰樂祭」我又忍唔住約朋友去食啦!
椰林火山脆薯條將薯條污上香辣粉再配搭香椰火焰醬食,甜甜辣辣好好味!食美食當然要有美酒🍷
我就點左酒精特飲HIGHBALL,好chill🥰
我仲試埋個特色飲品椰奶蓋芒芒爽!只要like同follow就可以有一杯啦!椰奶味好濃郁,芒果味香甜,仲有Q彈西米係入面,完全係我既至愛😍
最後唔少得食返個「炎夏椰樂祭」甜品—香芋椰漿脆脆,香芋、椰漿、椰肉脆片三重享受一次過食落口,好滿足啊😋
Food list🍽️
120分鐘日本A4+黑毛和牛火鍋放題 $488/位
(送澳洲M9和牛牛丸2粒、海鮮拼盤、任食鮑魚)
鴛鴦鍋 +$50
(喇沙椰爺仲夏鍋+木瓜椰皇嫩雞鍋)