2019-03-11
涼就想食鍋物,今日要轉車經過依到又食埋飯先走啦。望到外面草地咁幾開揚,朋友話雞煲啦,好啦。豐鍋招牌雞煲 半隻 $168走辣定bb辣好呢?未病好就走辣啦,相信有辣麻麻地係正點!芫茜、紫洋蔥、芹菜、大量蒜薑依類,好香口!有辣當然好,但無都好濃郁入味。雞件多又嫩滑,雞皮都好好味。忍唔住食左幾塊呀!雞煲有種特別係有帶甜既醬,紫洋蔥入哂味無洋蔥辣味。雜菜籃 $68白菜、菜芯、生菜、油麥菜四款都有,勁好一次過食哂咁多種!$68係火鍋嚟講都ok,中餐廳炒一種菜都貴少少多。雞煲加左上湯食另一風味,比平時濃但又中和下。即炸爆芝響鈴 $38上枱熱辣辣,金黃色不錯喔!炸既好大好處係豆香出哂,又可以吸哂湯濃縮哂係響鈴之中。最特別係有芝士係中心,乜事咁得意!哈哈!半溶芝士咁,幾好。即炸魚皮 $38嗅落去有少少似臭豆腐嘅味道,香粉料多又多。食落非常酥脆,微咸,魚香重。頂級安格斯牛 $178色澤不錯,肉質都夠味道,份量重手。西班牙頂級黑豚豬梅肉 $105肉爽口嫩嫩地,少少肥肉。咸檸七 $32一睇就知係我喉嚨唔太好既人飲,諗都無諗就叫。鹹鹹酸酸養喉大話七 $32咸檸內有話梅,依個第一次見。酸中再梅既鹹鹹甜咁,都幾好,
走辣定bb辣好呢?未病好就走辣啦,相信有辣麻麻地係正點!
色澤不錯,肉質都夠味道,份量重手。
肉爽口嫩嫩地,少少肥肉。
一睇就知係我喉嚨唔太好既人飲,諗都無諗就叫。鹹鹹酸酸養喉
咸檸內有話梅,依個第一次見。酸中再梅既鹹鹹甜咁,都幾好,開胃啲。