2022-08-16
尖沙咀抵食又足料新派越南菜~🇻🇳性價比高😍必試‼️爆漿椰青焗飯🤩💯〰️〰️〰️〰️〰️👅 #yumyumfood尖沙咀✨椰青飯賣相勁吸引😻啲椰漿多到漏晒出黎!啖啖椰香味超濃郁😋仲有大蝦 墨魚仔 蜆肉 三色豆等配料,夠晒豐富👍🏻就算食到下層都唔會淡茂茂,依然食到椰青既香甜❤️分量比我想像中多😂因為個椰青都幾深🤫勁飽但都要食埋啲椰肉🤣好厚肉又夠清甜!真係勁滿足,超級推薦💯一定會再去食😆✨咖喱牛腩鍋跟住個小火爐上,𝚔𝚎𝚎𝚙住熱辣辣,牛腩都好淋 仲有牛筋 薯仔 青紅椒 洋蔥等配料,咖喱係偏椰香味 唔會辣 幾香濃🤤用嚟點法包食一流👍🏻✨三款串燒肉質都唔錯,配埋沙嗲花生醬汁好惹味😍✨蒸粉包好足料,有扎肉喺面~再包住蝦米 木耳 肉碎等配料,口感特別豐富😋不過底下嗰塊蝦片可以唔使食,淋晒同變到好韌,應該主要用嚟吸油掛😂✨綠豆冰就唔推介啦~綠豆好硬亦食唔到綠豆味,似係冇煮過所以同椰汁完全混合唔到,所以只會飲到椰汁味同埋食到一粒粒硬硬地嘅野😂除咗依樣整體食物水準都幾唔錯🥰下次想試埋佢哋嘅大蝦菠蘿飯🤪🍴超載椰青焗飯 $𝟷𝟶𝟹🍴越式咖喱牛腩鍋配法包 $𝟷𝟶𝟻🍴串燒雞牛豬 半打 $𝟷𝟶𝟸🍴扎肉蒸粉包 $𝟽𝟸🍴椰汁綠豆冰 $𝟸
性價比高😍必試‼️爆漿椰青焗飯🤩💯
〰️〰️〰️〰️〰️
👅 #yumyumfood尖沙咀
✨三款串燒肉質都唔錯,配埋沙嗲花生醬汁好惹味😍
🍴超載椰青焗飯 $𝟷𝟶𝟹
🍴越式咖喱牛腩鍋配法包 $𝟷𝟶𝟻