2020-09-08
今日行街行到元朗Yoho ,行行吓見到見到永澤同學,就俾佢吸引左,真係覺得好攪笑,食野最緊要係開心,都所以就入左去食😅😅入到店內,有好多小丸子同學,所以都幾多學生嚟食,但嚟到一定係食生煎包啦!剛好中午,有set lunch, 可自選配搭小食,小食都多元化。其實佢地仲有下午茶、晚餐及散叫,唔同傳統嘅面店,每次都一份份叫,一個人又食唔到4粒生煎包,所以每次都太飽,有set叫就最好👍🏿👍🏿生煎包~雖然不大,但一咬就爆汁💦,爆到對面位,好彩未有人坐😝,而且餡肉不少,食落有胡椒味(有驚喜🎉),可減油膩感,皮底煎到脆卜卜,所以會有幾種口感。四川擔擔麵🍜~份量不少,第一啖當然試湯,味道偏少甜,食落有花生粒,最後慢慢後勁覺得有少少辣,層次多左,碎肉偏咸,中和湯底嘅甜,所以成碗食晒都可以,面質剛好,不會太軟身,而且湯底夠熱♨️。豆漿~味道正常,有少少豆味,而且不會太甜😅😅其實入嚟唸住食永澤同學,但最後太飽,都係下次先🤣🤣🤣
豆漿~味道正常,有少少豆味,而且不會太甜
😅😅其實入嚟唸住食永澤同學,但最後太飽,都係下次先🤣🤣🤣