2013-02-21 188 浏览
尋日係嫲嫲正日大壽,雖然之前已經喺美心擺咗一圍慶祝,但當然要同佢喺正日再食飯啦!!但今次竟然喺嫲嫲爭住請,因為佢話鄉下興擺大壽要當時人大宴親朋,其實我懷疑喺佢想俾錢而作既!!不過我地都由佢啦因為知佢好硬頸呀!!尋日食飯既地點係喺明星,我都好耐冇去過咯!! 以前食燒鵝,只會去深井,陳記定裕記好呢?幾十年前,第一次到裕記,好食到不得了。相隔十幾廿年後再去,難食到不得了,鵝又凍又羶,價錢又貴,服務又不算好。之後一次,到陳記食下午茶,例牌加碗飯,不錯也。再下次,又翻食,那次唔惦啦!所以,食燒鵝也要講運數。估唔到而家明星既燒鵝都咁有水準,所以今次講下隻燒鵝!!燒鵝皮很脆啊!!! 燒鵝肉好夠入味, 肉滑,唔會粗糙,食落新鮮似唔係放左好耐,送紅酒真係一流,今日真係飲飽食醉,8個人都係食左千5蚊真係算底架。

尋日食飯既地點係喺明星,我都好耐冇去過咯!!
估唔到而家明星既燒鵝都咁有水準,所以今次講下隻燒鵝!!
庆祝纪念
生日