2023-07-04
今日午餐要食個大餐準備今晚忙到9點先有得食,帶朋友狠狠食一餐燒肉!本身想一個燒肉定食,一個石燒飯定食。但朋友轉軚話要一齊燒肉,哈見太吸引!燒肉自選定食(七款盛)$248醬料都係海鹽、燒肉汁同蒜蓉!前菜 - 中華沙律、粟米甘蔗牛肉清湯、黑松露芝麻醬沙律~ 粟米甘蔗牛肉清湯係清甜去熱氣,幾好配燒肉!生蒜蓉係讚賞位!有時有餐廳係蒜蓉鹽咁覺得太咸呀!和牛牛肩肉 3枚厚實軟嫩,油花均勻好快燒好!薄切和牛牛舌 5枚無厚切咁好食😆 厚切yo-yo!澳洲和牛胸腹 2枚係牛後胸位,肉味濃郁少少。豚肉五花薄切 4枚都好大件,油同肉比例幾好唔好乾身又香口!豚肉五花厚切 2枚口感再厚啲黑毛豬頸肉 4枚好快燒靚,好味道夠軟!醬油鳥肶肉 4枚 - 店員好細心會同你講路邊烤雞肉係真,雞皮好出油唔怕黑,哈哈!柑桔蜜茶順喉嚨,就唔怕食燒肉熱氣!牛魔燒肉盛合 $246醬料及前菜都係一樣。黑松露芝麻醬沙律嘅醬汁比較水狀少少,沙律菜新鮮!A4和牛霜降 2枚肉質細嫩,口感柔軟多汁,最好味!澳洲和牛西冷 2枚有嚼勁啲,瘦肉比例多多。一樣有和牛牛肩肉 2枚同澳洲和牛胸腹 2枚~澳洲和牛五花 2枚油份好香同都幾好搶油,不過就比和牛牛
燒肉自選定食(七款盛)$248
豚肉五花厚切 2枚口感再厚啲
黑毛豬頸肉 4枚好快燒靚,好味道夠軟!
柑桔蜜茶順喉嚨,就唔怕食燒肉熱氣!
牛魔燒肉盛合 $246