2015-03-08 1320 浏览
冬天係煲仔飯既季節,第一時間就會諗到四季,曾幾何時都係平民之選。一段時間無黎,再黎價錢已經加左唔少,雖然應該都比外面其他煲仔飯平少少,無變既係依舊有咁多人排隊><星期日既7點幾來到排隊,等左差唔多一個鐘就入得嘞﹗不過好在入之前3個字度,姐姐會比定餐牌你睇同落單,所以坐低無耐就有得食﹗講到抵,非呢碟油菜莫屬﹗我地叫左腐乳通菜($15),竟然大碟成咁,D腐乳仲好似唔駛錢咁,大大pat,搞到咸左少少,不過堅抵食主角當然係煲仔飯喇~ 我地叫左個滑牛排骨臘腸三拼同埋排骨滑雞飯加蛋。份量都幾足架﹗起碼條臘腸係原條上,因為試過其他係真係比唔足一條,切開幾粒就算。同埋我比較鍾意乾身D既飯,試過係同區另一間食,D飯又濕又淋,更加唔駛諗會有飯焦食。四季當然無呢個問題喇,但係D飯焦略為韌咗少少,不過都好好味,不枉排咗咁耐隊~
腐乳通菜
滑牛排骨臘腸三拼、排骨滑雞飯加蛋