2022-10-29
𝕀 𝕓𝕖𝕥 𝕠𝕪𝕤𝕥𝕖𝕣𝕤 𝕒𝕣𝕖 𝕞𝕠𝕣𝕖 𝕕𝕖𝕝𝕖𝕔𝕥𝕒𝕓𝕝𝕖 𝕨𝕙𝕖𝕟 𝕥𝕙𝕖𝕪’𝕣𝕖 𝕡𝕝𝕖𝕒𝕤𝕒𝕟𝕥𝕝𝕪 𝕔𝕠𝕠𝕜𝕖𝕕🦪生蠔大家就食得多啦,係香港遇到用心烹調既牡蠣就非常罕見👹。主食一牡蠣鹽味拉麵🍜,手捧著感受溫度與香氣🫣,岩feel就先飲一口湯,湯底非常鮮味,包含蠔湯、豬骨清湯同魚清湯✨。麵上除左有低溫叉燒🐖、紫洋蔥🧅、京蔥、火箭菜🥬同parsley,一定要試下自家蠔醬同鮮蠔油🤌🏽,湯頭超夾,精髓所在!每條拉麵掛著三重湯底,簡直唔想停🙊。主食二蠣泡茶漬飯🍚,鮮製牡蠣「黃金湯」加上淡淡茶香,飯上有日本廣島蠔,淨係倒茶入飯呢個動作都足以有身在🇯🇵既感覺🤭。🦪Shio Oyster Soup Ramen | $118🍵Japanese Oyster Chazuke | $65另外揀左個小食菇燒牡蠣串🍄,以直菇、紫蘇葉、風乾火腿🐽包裹廣島蠔汁燒,相當有驚喜🎊。🍢Grilled Oyster Skewers with King Oyster Mushroom | $62Menu上每款菜式都好吸引🍡,唔太好牡蠣都有其他選擇,除左豚骨拉麵,仲有好多小食同丼飯,以小份為主🥢,岩曬咩都想試下
生蠔大家就食得多啦,係香港遇到用心烹調既牡蠣就非常罕見👹。
Menu上每款菜式都好吸引🍡,唔太好牡蠣都有其他選擇,除左豚骨拉麵,仲有好多小食同丼飯,以小份為主🥢,岩曬咩都想試下既朋友💁🏽♂️。