2018-02-21 111 浏览
📍HongKong🇭🇰#兔吃甜品🍨滔滔雜崩冷($28)▪️為左有口感嘅配料特登泥試🤩依個雜崩冷係師傅freestyle發板🤟有乜配料真係泥到先會知,本身都預定要加芋圓 清心丸,點知泥到眼前,有晒我想食個d🤭😋-傳統嘅椰汁花奶底,其實我就覺得淡味左d😂純粹有d水濕潤下d配料咁,等食落無咁dry。-配料有芋圓🍠地瓜圓,清心丸,涼粉,蘭香子,蓮子,雪耳,薏米,桃膠,芒果🍋西瓜🍉芋圓地瓜圓口感唔夠煙韌,偏硬,味道都淡,不過𡁻落嗒真d,都有少少香芋味🙊-桃膠其實就未食過,口感滑溜帶少少爽口,不過無乜味道可言🤔-清心丸就最煙韌彈牙😋好好𡁻👍蓮子薏米增加軟腍嘅顆粒口感😲仲有蘭香子脆卜卜口感🍉西瓜普通,芒果就好酸🤢-總括而言幾普通,但會呃到好多選擇困難嘅人去試🤣另一款中式糖水有驚喜!遲下介紹🤭💕🧡木瓜雪耳燉桃膠($29)▪️本身想食凍,話暫時未有,叫左熱嘅,反而覺得仲好食🤤用熱盅裝住,食到個人暖笠笠。木瓜夠多又大件,雪耳多到食淨左舊🤣軟腍爽口,足料!湯水味道天然清甜,不會甜得過火,配搭桃膠和另加清心丸(+$5)更有口感🤤熱嘅清心丸更煙韌!.....#japan #tokyo #tokyofood#wwhk
📍HongKong🇭🇰#兔吃甜品

🍨滔滔雜崩冷($28)
▪️
為左有口感嘅配料特登泥試🤩

桃膠其實就未食過,口感滑溜帶少少爽口,不過無乜味道可言🤔
🍉西瓜普通,芒果就好酸🤢
總括而言幾普通,但會呃到好多選擇困難嘅人去試🤣
另一款中式糖水有驚喜!遲下介紹🤭💕

🧡木瓜雪耳燉桃膠($29)
▪️

木瓜夠多又大件,雪耳多到食淨左舊🤣軟腍爽口,足料!
#japan #tokyo #tokyofood
#wwhkfood #uhkfood #hkfoodies #eater #hkig #hkeat #hkfood #hkfoodie #foodie #foodies #foodiehk #foodieshk #foodielife #food #foodstagram #foodlover #foodpics #hkfoodblogger #hkeats #tokyofoodie #ufoodphoto #foodlove #taiwanfoodie #相機食先 #滔滔甜品