HIKARI

唔知大家有無中毒迷上Netflix嘅《華燈初上》,睇完真係被「Rose 媽媽」 & 由反串吳慷仁嘅「寶寶」吸引😆 我初時會留意呢間餐廳就單純因為撞名🙈 雖然呢間Hikari門口無燈箱,但就有超透光嘅落地大玻璃☺️⚡️Menu:1️⃣ Sous vide angus top blade jambalaya ($138) 一上枱我已經被最頂層嘅三塊安格斯牛板腱震懾到😨 牛肉嘅份量點解會有咁多😱 可能係用慢煮嘅烹調方法,肉質超嫩!👏🏻 嫩到用刀切開時幾乎不需用力☺️ (每塊約1cm厚,比我手掌還要大,單單那三塊牛肉已經佔據咗我半個胃🫢)而下面是用切碎的冬菇、蘑菇、洋蔥、蘆筍煮成的新奧爾良飯,絕對是個食完會幸福一整天的午餐🤤2️⃣ Iced chocolate ($48)唔知大家有無係cafe叫朱古力但最後上枱係美祿or好立克的經歷🥲 但呢間嘅凍朱飲落好滑,唔會死甜🤎

Menu:

2️⃣ Iced chocolate ($48)
Iced  chocolate
2022-04-22