近排秋風起涼涼地最啱約埋老友去打邊爐,食雞煲,但今次介紹得又點會係一般雞煲。位於佐敦同尖沙咀之間,除左💛店認證之外,呢間係我係香港食過可以去骨嘅雞煲,仲要可以揀✨✨啖啖肉又嫩滑🤓,啱哂平時食雞最憎要lur骨嘅我😛,辣度自己選,雞煲汁比其他至尊重慶/一品嘅更甜更惹味😽😽而食到底嘅洋蔥/芫荽先係精華,吸收哂雞煲味😜😜.食完雞煲打邊爐,湯底有好多款:都係一般大路野(麻辣/蕃茄/沙嗲等)另有特色嘅藥膳湯/龍蝦湯等..至於火鍋配料方面值得推介嘅係[✨鬼馬墨魚]($60)為自創菜式,以蟹籽墨魚滑包住油炸鬼,多種口感幾得意,唔需要淥太耐以保持油炸鬼嘅香脆,另外佢地嘅響鈴係即場油炸出嚟嘅,所以送上嚟時店員都提醒我地辣手🤣,其實手切牛等質素都唔錯,但overall 嚟講始終都係雞煲最出色,如果多人嚟死包保你一定encore😎.至於環境方面始終係小店,所以座位相對會比較迫,人均消費$300-400左右,建議如果要嚟一定要預早訂位,值得支持💛😼
去骨雞髀(大份)

✨[全雞髀]✨啖啖肉又嫩滑🤓,啱哂平時食雞最憎要lur骨嘅我😛,辣度自己選,雞煲汁比其他至尊重慶/一品嘅更甜更惹味😽😽而食到底嘅洋蔥/芫荽先係精華,吸收哂雞煲味😜😜

至於火鍋配料方面值得推介嘅係
去骨雞髀(大份)