餐厅: 渝痴漁醉
资讯:

2021-09-30 43 浏览
講真本身對於放題任食是真的沒好感,晚市再連加一人均也要兩百尾三百落樓,加加埋埋價錢就真是貴,但論食物質素不如正常散嗌、論用餐環境不如平價Buffet,是,食物種類很多選擇,但食得幾多?倒不如食的精明一點好過啦。😀來此一半爲了酸菜烤魚,一半想試試伏,晚市人均$128免收加一的兩小時任食,雞煲、烤魚、肉骨茶煲或胡椒豬肚雞煲四揀一,再自行加湯打邊爐放題,好評不少,但真不是清一色打手?在銅鑼灣真的會有平價得來味道過得去又不會肚痛的放題嗎?一試先知是我孤陋寡聞了,真的有。🐟烤魚放題 ($128/位) 🐟🐠開邊再煎得極香的大條烤魚底鋪了些少芽菜,再在面上豪邁地放上一堆酸菜幾乎蓋過了整條魚面,而魚肉食落質地比較偏紥實但香口無魚腥味,更不用擔心會有魚骨的細刺。酸菜湯底不會有層油浮在面,帶點輕微的辣味,整體的酸味更爲突出,驚喜在煮耐左或再加湯味道都無變淡,味道好食而魚都好多肉,私心覺得湯底再辣點會更惹味,但以這個價錢來講真的美源髮彩!🐠配料和飲品自取區的選擇和其他放題相若,無因爲平價就縮水,基本配料的質素都非常正常,而眼見Staff都會及時refill,而任食配料有巴沙魚、魷魚🦑和蝦,而任飲的野飲都有數

🐟烤魚放題 ($128/位) 🐟

🐠配料和飲品自取區的選擇和其他放題相若,
而任飲的野飲都有數款啤酒同新出的Coke No Sugar~!😍

仲有小食可以自取不過我無扲到

埋單之後會送豆腐花作為飯後甜品~~~

🐠雖然過道和配料自取區有點狹窄但座位意外地寬敞,而抽風系統幾好,無好大陣食物味,所以用餐都幾舒服~

📝推薦,酸菜魚幾好味,以放題來講自助配料的質素正常,無額外醬料費和加一收費,
性價比極高,但聽講中午超超級多人會好好好迫啲!~👅(6.5/10)

📍 渝痴漁醉 - 銅鑼灣記利佐治街1號金百利廣場8樓R1號舖