2018-01-02
出黎做野想請屋企食餐較好既晚飯家姐同細妹都話想食日本野, 就揀左屋企附近既福丸水產係百悅坊上面其實幾好搵,家姐係一個嚴重潔癖既人,但佢覺我福丸依到感覺好好!可能因為一入門口有陣好自然木造香味,同時門口有好多日本女兒節既娃娃+清酒令到我地好Surprise!如果你平時同我一樣只係食200幾蚊既放題店,依到一定超出你既想像!6點壽司盛合黎講!真係鮮味到十足,如果你唔信係新鮮,現場有個魚缸,即叫即整!我想食好出名個個係蟹蓋,但因為家姐對蟹敏感,我地都無嗌到!之後我地嗌左份花魚一夜干!之前睇築地100已經好想食!因為一夜干好似勝在夠彈牙估唔到香港都有得食!抱有質疑既態度問下職員,先知原來所有食材都係築地送黎香港,即係自己食緊個款一夜干,原來同電視機上面個d差唔多級數,哈既然知道所有食材來自日本,就叫左份和牛他他沙律初黎既時候都嚇親,因為塊牛肉真係有d生但食落口到,真係無生既味道,反而係即係融化,和牛真係唔一樣最後我地3個叫多個泡菜豚肉鍋,sabusabu埋尾真係好滿足!重點個湯底,因為好多蔬菜,所以好甜!
家姐同細妹都話想食日本野, 就揀左屋企附近既福丸水產
令到我地好Surprise!
我想食好出名個個係蟹蓋,但因為家姐對蟹敏感,我地都無嗌到!
之後我地嗌左份花魚一夜干!
之前睇築地100已經好想食!因為一夜干好似勝在夠彈牙
估唔到香港都有得食!
抱有質疑既態度問下職員,先知原來所有食材都係築地送黎香港,
即係自己食緊個款一夜干,原來同電視機上面個d差唔多級數,哈
既然知道所有食材來自日本,就叫左份和牛他他沙律
初黎既時候都嚇親,因為塊牛肉真係有d生
但食落口到,真係無生既味道,反而係即係融化,和牛真係唔一樣
重點個湯底,因為好多蔬菜,所以好甜!