2022-12-17
這間台式火鍋店最吸引我一定是無限時任食⏳可以不用急慢慢食~環境開揚非常乾淨企理 卡位好闊落坐得舒服🥰 養生火鍋湯底有好多選擇都好吸引 職員都好熱心 見我選擇困難症發作 好細心為我地推介不同湯底的獨特之處 亦好殷勤幫忙收碟 用QR code下單方便 上菜好快無漏單👍🏻✨台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐🔹極級Prime Grade安格斯牛頸脊🔹Prime Grade 美國安格斯牛肉🔹西班牙伊比利亞黑毛豬🔹西班牙無激素豬肉片🥩以上兩款牛肉、兩款豬肉任食 肉類好高質 色澤鮮紅好新鮮 安格斯牛頸脊脂肪較少牛味好濃郁🤤黑毛豬肥瘦均勻 油花好靚 薄薄一片都好有口感無騷味🐽✨湯底鴛鴦鍋:🍅麻辣蕃茄牛肉鍋🐓藥膳花膠雞鍋麻辣蕃茄牛肉鍋要了小辣好惹味 湯底加了好多大大塊牛肋條非常軟嫩 藥膳花膠雞鍋加了醉雞好清甜帶香濃藥膳味🤤未開始打邊爐我已經飲了兩碗 職員真的無介紹錯 兩個湯底都好正 不用點醬料都已經好夠味!天寒地凍真的要打返個養生火鍋進補一下暖暖身❤️🔥✨配料火鍋配料有超過60款選擇😍海鮮有蝦、沙白蜆、蟶子都無沙好新鮮🦐連比較特別的白鱔片、新鮮魚雲同花膠都有👍🏻誠意滿滿手工丸類有好多款🍢味道比較特別 而且細細粒可
✨台灣養生涮涮鍋吃到飽套餐
✨湯底
鴛鴦鍋:🍅麻辣蕃茄牛肉鍋🐓藥膳花膠雞鍋
麻辣蕃茄牛肉涮涮鍋
✨配料
手工丸類有好多款🍢味道比較特別 而且細細粒可以試多幾款 推薦黑松露墨魚滑 好爽滑彈牙
蔬菜乾淨新鮮🥬推介蟲草花 同鮮甜的雞湯底絕配 補而不燥好養生😍萵筍好爽脆解油膩
炸魚皮都系必點❤️味道酥脆有魚香
✨飲品
好大個飲品櫃系外面自己拎 有好多選擇 台式罐裝飲品、紙包飲品、汽水、自家製特色飲品應有盡有 連泰國勝獅梳打水都有好驚喜 桂花烏龍冷泡茶都好喜歡 無糖健康好解膩🥤亦有暖櫃供應暖笠笠的飲品🧃好貼心啊❤️
✨甜品
Movenpick、Haagendazs、Dryers甜筒都有🍦居然仲有Kitkat脆皮雪糕批🍫打完邊爐食返支超滿足啊💕
📍馬祖無限時台灣養生涮涮鍋 (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心11樓