2022-12-13 71 浏览
搵左好耐邊度有無限時既邊爐,終於比我搵倒啦🥹而家好似多數都係限時兩個鐘任食,已經吾多無限時,打邊爐離講,食兩個鐘其實都有啲趕🤥呢間無限時得離,除左打邊爐,套餐入面仲有酸菜魚或者雞煲包左,真係好滿足夠豐富,慢慢食慢慢坐,岩哂一大班人聚會😎.👁‍🗨為食套餐(7.5/10)💲288.➰佢有兩個套餐,一個係為食套餐,另一個係豪食套餐🤡兩個同樣都係包左小食,前菜,頭盤,火鍋,海鮮同埋牛肉拼盤,不過話明豪食,選擇就當然多啲高級啲🤪我地覺得為食套餐都夠,就冇揀豪食啦.👁‍🗨小食(7/10) .➰初初覺得打邊爐,小食吾係重點,應該質素麻麻😂點知原來係比預期中有質素喎🤓為食套餐可以叫炸瘋薯條、甜蕃薯條、唐揚脆炸雞、蟹籽沙律、酸甜炸大腸同埋鮑汁雞腳,但係我地只係要左甜蕃薯條同蟹籽沙律🥲前者都夠哂脆同香口,甜甜既蕃薯味,吾係放到凍哂硬掘掘果種,蟹籽沙律夠哂多蛋黃醬,一條條好爽口清新🥗食完之後有啲後悔冇叫多啲小食,因為叫完一次小食之後就冇得翻轉頭再叫🥲.👁‍🗨前菜-三點刺身盛合(7/10) .➰三文魚比預期肥美新鮮,北寄貝同埋甜蝦都中等,冇咩大特別,夠哂凍,整體刺身都算新鮮😬.👁‍🗨 頭盤-酸菜魚(7.5/

👁‍🗨為食套餐(7.5/10)💲288
👁‍🗨小食(7/10)

👁‍🗨前菜-三點刺身盛合(7/10)

👁‍🗨 頭盤-酸菜魚(7.5/10)

雞煲同酸菜魚二選一,一向麻麻雞煲既我,就揀酸菜魚😂不過酸菜魚食完就冇,雞煲就可以任食不停refill雞件🙃酸菜魚冇辣度揀,係一家大細都岩既辣度,酸味夠哂,魚肉算滑冇咩骨,入面仲有幼身既薯粉,完全可以滿足食酸菜魚既慾望😇
👁‍🗨 為食海鮮拼盤(7/10)

➰ 蝦、蠔、蜆、半殼元貝、脆肉鯇、白鱔片,當中元貝,脆肉鯇同埋白鱔比較出色,魚肉嫩滑,係啲蜆間中有少少沙😬
👁‍🗨 為食牛肉拼盤(8/10)

➰ 呢個牛肉拼盤入面有吾同部位既牛肉😎裡面有潮汕吊龍伴、黃喉、手切牛頸脊、熊本雪花一口牛同埋SRF和牛肩胛肉眼芯🤡最特別既就係黃喉,真係第一次食,食落好爽口,味道有少少似牛柏葉既味😂上網睇先知原來佢係牛既主動脈,又叫心管,咁特別既位真係好少地方有🥲吊龍伴,牛頸脊牛味都好香濃,吾同位置既牛香味都有些少分別
👁‍🗨火鍋(7/10)
➰ 湯底都有好幾個選擇,有櫻桃鮮茄薯仔、黃金皮蛋芫茜、高湯牛尾同埋麻辣鍋,叫左個櫻桃鮮茄薯仔湯底,夠鮮甜冇咁重口味,半鍋配料吾盤話好多,但係絕對夠食,丸類就得三款,比其他少款,不過對於吾太好丸類既我就冇咩問題🤣特別既係佢有黑柏葉同牛骨髓😶‍🌫️
鹿兒島茶美豚值得推介,感覺比起平時既豚肉,食落更香口,所以我地忍吾住叫左兩轉😂
👁‍🗨飲品(7/10)

➰飲品都算多種類,除左大路既可樂,雪碧,茶類,仲有吾少鴻福堂比較健康清熱滋潤既飲品,好似有夏枯草,竹蔗茅根,咸柑桔,雪梨海底椰等等🍊仲有好似比較少見既黑糖薑茶,薑味都十足🤓
🔛 整體評分(7.5/10)