2023-05-31
今晚同身邊個大胃王食佢最鍾意既任飲任食,呢度冇限時火鍋盛宴每位$368, 真係包你食到勁飽.✨早一日訂有燉湯送,呢個蟲草花燉湯勁足料,有雞,豬肉,紅棗,杞子,真係勁甜味道又濃郁。✨跟住就黎round 1餐前小食, 薯條嗰啲叫咗一人分量,要留定個肚😆。 D 小食黎到熱辣辣, 番薯條平時好少食有驚喜, 炸雞皮脆啖啖肉有肉汁,最鍾意鮑汁雞腳炆到勁腍勁入味,另外仲有炸大腸同埋蟹籽沙律。✨Round 2 有刺身拼盤,整體都幾新鮮, 最鍾意係帶子同埋蝦幾鮮甜。✨Round 3 任食雞煲,不過其實一煲都已經好大, 呢個雞煲醬都真係幾香幾入味, 仲加埋豬皮魷魚索晒汁,d 雞都幾滑,一路自己計時自己炒下都幾好玩。✨食完個雞已經飽左一半,最期待打邊爐嘅時間。✨海鮮拼盤:有蟶子,蠔,鮑魚, 龍躉,蝦同埋蜆。最鍾意估唔到係粒蜆,大大粒脹卜卜勁juicy , 蠔味都好濃。其他都唔錯,不過未掌握到個時間,好多都比我地淥到老晒🥹✨牛肉拼盤:款式好多,而且有晒牌介紹 ,每樣細細塊可以慢慢逐一試吓。 另外散叫左個美國prime 牛胸腹肉,大大塊,牛味更加突出。✨鹿兒島茶美豚:個肉好薄,但係好滑,呢個好味✨另外推介手打黑
✨食完個雞已經飽左一半,最期待打邊爐嘅時間。
✨鹿兒島茶美豚:個肉好薄,但係好滑,呢個好味
✨另外推介手打黑白滑,兩款都好彈口,白滑有好多蝦,黑滑就係墨魚粒.
✨響鈴入邊有紫菜都係第一次食, 幾好味。一口韭菜餃就好在細細粒,好味但都真係已經好飽.
✨叫一個烏冬一人份量都勁大個,不過佢係幼身同埋勁滑手打果種,幾入味。
✨出面仲有蔬菜區同埋飲品區,基本上真係飽到不得了.