2019-11-27
張梁今次特登去上環西營盤嗰邊,買啲花膠比阿媽煲湯比我哋潤一潤🤪成條街都係賣山珍海味嘅舖頭,充斥着蝦乾嘅味道🤣買完準備搭車走之際,經過一間好Grand嘅藍金色舖頭,心諗乜而家啲海味舖咁高級🤣抬頭一睇原來係一間coffee shop,決定入去食個tea先返屋企~入到去,d杯杯碟碟全部都好靚,我就知無入錯鋪頭!張梁點餐👦🏻🧒🏻1)$42 Marshmallow Latte 棉花糖牛奶咖啡💕評分(10分滿分):9️⃣食評💬:去BBQ都會將燒過嘅棉花糖半溶咁放喺烘過嘅麵包上面食,不過今次係鋪滿響咖啡上面飲😝呢種微甜恰到好處,甜得嚟岩岩好又唔會好似Mocha咁甜,好飲~2)$42 Peanut Butter Latte 花生醬牛奶咖啡🥜☕評分(10分滿分):8⃣食評💬:花生味好香好濃郁😋,但又唔會蓋過本身嘅咖啡味,飲到底仲食到少少花生醬!3)$45 Strawberry cheesecake 🍓🍰評分(10分滿分):8⃣食評💬:芝士蛋糕係由老闆自己親自做,係homemade嘅感覺🥰食落好light唔溜,襯埋咖啡好夾!4)$45 Blueberry cheesecake 💙🍰評分(10分滿分):8⃣食評💬:c
張梁點餐👦🏻🧒🏻
評分(10分滿分):9️⃣
4)$45 Blueberry cheesecake 💙🍰
評分(10分滿分):8⃣
食評💬:cheesecake一樣,只係蛋糕面變左做藍莓😌所以就唔多講了,兩個字!抵食!
留意返👉🏻✨店裡面有兩個哥哥又nice又靚仔
Bluebird Coffee (西環)📍