2009-05-04
去到塔門, 由於上次去的士多太多人, 所以選擇去到較大間的新有記, 諗住大間o的, o的服務同食物會好o的, 由於當日係公眾假期, 所以塔門超多人, 但係去到呢間就等一陣就有位, 入去之後, 真係好後悔, 但係由於同埋成班friend, 所以就忍一忍, 因為本人對此間o既環境衛生, 真係不敢恭維, 首先係檯椅超污糟, 然後原來呢間海鮮檔o的人全部都係"聾"民, 可能佢地係家庭式經營, 佢地好似唔憂做咁, 你叫佢地, 佢地可以唔應你, 唔睬你, 同唔理你, 我地幾經辛苦先叫到野食, 有幾張檯o的人, 因為叫o黎叫去到無人應, 所以就怒走左我地叫到野食都唔算好彩, 因為等左好耐都唔o黎, o黎一樣之後又要等好耐, 叫佢地跟跟, 結果又係無人睬你o的野食o既水準好一般, 我地叫左蝦醬通菜, 海膽炒飯, 炒鮮魷, 泥猛粥等, 全部都好普通, 出面都好食過佢地, 而泥猛粥, 我會選擇食南Y島入面o的魚排除今次去呢間所謂o既漁村風味檔, 除左可以親身感受到漁村風味式o既鄉下人禮貌之外, 我真係只有一肚氣o羅