今晚朋友諗住同我預祝生日,所以出黎旺角同我食生日飯,但係day and nite by master kama完全令我同朋友成餐dinner一肚火,即使食物味道ok都彌補唔到雅興盡失。我地由等位果一刻開始已經有微言,因為我地7點10分已經問有冇位,負責樓下接待紅衫既女職員同我地講話要等齊人要可以入座,因為有兩張枱已經reserved比訂枱既人,我地絕對冇問題,因為咁樣係好公平做法,我地有一位朋友行緊黎,等埋佢黎先入座係ok,但個紅衫女職員完全無視我同朋友,冇幫我地禁飛。直到7點19分突然一大班食客黎master kama,有啲食客齊人可以上去,未齊人既客人紅衫女職員幫佢地禁飛,咁岩另一名朋友岩岩到,佢先幫我地禁飛,令我地白等左9分鐘,明明我地早到,但就要我地比遲黎既食客遲入座,做法混亂,對我地唔公平。另外,紅衫女職員有同我地講用餐時間90分鐘,我地食左一個鐘,之前有一位男職員收起已食完既餐碟都有禮貌地問我地係咪唔需要,但紅衫女職員完全問都冇問,統統將我地既餐具同未食完既薯條收起,係朋友話我地未食完啲薯條,佢先「發還」番我地啲薯條。我地明白餐廳當然想做多幾轉生意,但尊重客人都好重要,因財

另外,紅衫女職員有同我地講用餐時間90分鐘,我地食左一個鐘,之前有一位男職員收起已食完既餐碟都有禮貌地問我地係咪唔需要,但紅衫女職員完全問都冇問,統統將我地既餐具同未食完既薯條收起,係朋友話我地未食完啲薯條,佢先「發還」番我地啲薯條。我地明白餐廳當然想做多幾轉生意,但尊重客人都好重要,因財失德只會令食客反感,希望master kama可以作出檢討同改善呢種待客態度。

講完服務態度講番啲野食,呢個龍蝦玉子燒 我地今晚眾多小食 中比較覺得好食,龍蝦鮮甜,玉子滑嫩juicy。
牛油芝士粟米粟啲米都幾甜,不過芝士唔算太突出,太快凝固痴底,要花時間剷起。
最鐘意食芝士既朋友都好麻麻呢碟芝士條,外層炸到非常乾,硬邦邦,肉裡芝士淡而無味,食落好似橡膠,完全難以咀嚼,全餐最差就係呢碟野。
三重芝士雞肉烤餅係另一款比較出色既小食,烤餅夠薄,芝士味濃厚而且豐富,配上清新蕃茄粒,令烤餅唔會有膩味感,不過我食落就唔多覺有雞肉,只係食到芝士。
day and nite by master kama出名龍蝦,我地當然一試,我地揀左最唔花巧既烤蒜蓉牛油龍蝦,味道好壞參半,好既係龍蝦鉗肉飽滿,鮮甜多汁,可謂原汁原味。差既方面龍蝦身牛油味欠奉,只聞到薄弱蒜蓉味,但食既時候係零蒜蓉味,龍蝦肉亦唔夠爽,同冇經任何調味既龍蝦鉗味道差天共地。

另一亮點係薯條同南瓜條,薯條唔夠香脆,而且點薯條個醬汁完全唔夾,冇乜味道,點完好似冇特別覺得好食左,反而南瓜條軟腍香甜,更勝薯條。
焗薯皮屬普普通通,薯皮唔夠焦香感,酸忌廉落得太少唔足夠,薯仔肉唔太幼滑。
呢度野飲都各有特色,朋友呢杯unicorn dream girly十足,粉系女生之選,棉花糖亦相當夢幻,飲品味道好似糖。
cookies & mist呢個配搭唔錯,朱古力味道唔太甜,微微薄荷香氣舒解我既乾涸感。
總結黎講master kama無論食物定服務完全冇master級既水準,我同朋友都唔會再黎幫襯,如果講食龍蝦我會鐘意上星期食既上環某龍蝦專門店,同專賣龍蝦,但服務同味道真係差天共地。
2016-11-05
庆祝纪念