話說十二月小弟生日,老細特登訂枱慶祝,去大坑食鐵板燒,聽講餐廳剛拿了米之蓮一星。今次有福了!一行七人坐VIP房,地方少少但別具風味。如果冇預訂可能吃不到。仲有餐廳老闆親自招待呢餐,lunch抵到爆。感覺興奮如睇演唱會頭一行!我哋叫咗不同嘅set lunch但share吃,頭盤清清地食沙律先之後就有大蝦,鮑魚,香蔥干蔥和牛等。之後最期待的畫面出現了,就是傳說中老闆秘製的靚女炒飯。有姿勢有實際相當駕勢!有三大必吃: 和牛,炒飯,有鱗的魚本人有密集恐懼症,加上自年幼被海邊死魚親咀受驚。有點怕見魚身。但師傅炸到魚鱗捲起一塊塊脆卜卜再配埋南瓜汁實在又幾好味幾有特色。作為和三昧的粉絲,龍蝦鮑魚常吃。但此店的心思誠意,其他地方確實找不到。最好吃的始終是人情味。🙃

有三大必吃: 和牛,炒飯,有鱗的魚

庆祝纪念
生日