(非会员)
2007-09-23 29 浏览
其實已經唔係第一次去呢到食﹐九龍同IFC 都食過﹐老實說﹐食物味度都不錯﹐但係set lunch 份量真的頗小囉。而且假錢偏貴。唔知係咪有一次星期六lunch 去﹐無甘多人﹐而三個人都叫同款special lunch set, 所以個次食得無甘激氣。上星期再去﹐一個朋友叫多鐵板餐﹐另一個叫sashimi 餐﹐我就叫tempura 餐﹐問題就似現啦﹐一間甘貴既餐聽連最記本次序都分唔到﹐真係好失望囉。首先﹐sashimi 餐唔夠5分鐘就黎左﹐我同另一個人就係到等﹐隔左10分鐘個沙律先上﹐點解唔係沙律上左先﹐先再上個sashimi 呢﹖最基本連沙律上先都唔識﹖然後我地再叫我sashimi 拼盤, D sashimi 都幾新鮮﹐入面有toro 既﹐但係勁大條筋囉﹗﹗﹗當個為朋友食完她既sashimi set 而我地都食完個sashimi 拼盤﹐我既tempura set 同另一位既鐵板餐都未黎囉。到我既tempura 黎左﹐另我地要吹話鐵板set 未黎窩,好啦﹐個鐵板餐係有龍蝦同beef 既, 仲有抄飯同抄菜﹐個龍蝦上左先﹐我自己都拖慢黎食﹐龍蝦上完﹐beef 都係要三吹四請先上﹐上左beef

我自己都拖慢黎食﹐龍蝦上完﹐beef 都係要三吹四請先上﹐上左beef, 飯都未見﹐食晒beef 個飯先上﹐食埋個飯個抄菜先上囉﹐點食呀﹖人地都想有D 野送飯﹐或者你有無諗過單食抄菜係幾寡﹖

其實我地都係笑笑口吹囉無黑面﹐我最後同一個經理好好地講問﹕點解你地D 次序可以甘差﹖sashimi 可以黎先過個沙律﹐而鐵板餐搞成甘﹖

你估他點答﹖

他話﹕因為我地既食物係由唔同既station 付責﹐所以個次序係甘

我地﹕..........

我連toro 有筋都無投訴囉

呢家諗諗下真係火都黎﹐你地自己唔識控制上菜的速度的嗎﹖你地自己D station 唔識溝通架﹖你有你上菜甘....我唔要求快﹐但係我地一臺人食飯﹐我唔想睇住人食﹐或者唔好意思甘人地睇住我食囉! 你話幾無忍﹖

所以我同意樓下有個人講﹐就算食物唔錯都好﹐次序甘差都好無忍

我令願去kowloon shangrila 既日本菜都好過黎呢到﹗又抵食又好食﹗