2022-08-08
食過咁多間omakase ,呢間絕對係環境最正嘅,有個無敵大海景,望到都開心🥳lunch有兩款omakase ,亦都有其他定食 ,我哋就叫咗$580嘅omakase ,包12件壽司呀😍加上咁嘅環境,真係好抵,絕對值得一試。首先上沙律同茶碗蒸,沙律加咗西瓜同火龍果,好消暑。蒸蛋同平時嘅有啲唔同,入面唔係元貝蟹柳嗰啲,而係有塊雞肉。 12件壽司:真鯛,上面加咗酸酸哋嘅梅汁同紫蘇葉,開胃又充滿香味似油甘魚嘅魚,上面加咗蔥同甜甜哋嘅紫彩醬,好香有咬口,味道似油甘魚,但口感又有啲唔一樣,我幾鍾意呢件深海池魚,比平時食到嘅肉質實啲,慢慢咬,會越咬越香伊佐,口感偏軟綿,加入紫蘇花提升香味鰈魚,加入我最愛嘅柚子汁,夏日最佳配搭新鮮帶子,好特別咁加入竹炭,帶子勁大粒,彈牙又甜,係當日第二愛嘅一款池魚,加咗啲蔥,好香,個人反而比較鍾意呢款多過深海池魚赤貝,唔算好甜,不過好彈牙三文魚子,粒粒都爆汁,勁鮮甜,魚子多過飯咁滯,係當日最鍾意嘅一款壽司深海赤蝦,赤蝦彈牙又鮮甜,上面淺黃色嘅係鯡魚子吞拿魚,丄面仲加咗魚子醬海膽,好鮮甜,沒有不愛的理由湯,有驚喜,唔係普通嘅麵豉湯,係魚湯,仲有菇、蔬菜係入面,勁濃勁香最
12件壽司:
真鯛,上面加咗酸酸哋嘅梅汁同紫蘇葉,開胃又充滿香味
深海池魚,比平時食到嘅肉質實啲,慢慢咬,會越咬越香
伊佐,口感偏軟綿,加入紫蘇花提升香味
鰈魚,加入我最愛嘅柚子汁,夏日最佳配搭
池魚,加咗啲蔥,好香,個人反而比較鍾意呢款多過深海池魚
赤貝,唔算好甜,不過好彈牙
深海赤蝦,赤蝦彈牙又鮮甜,上面淺黃色嘅係鯡魚子
吞拿魚,丄面仲加咗魚子醬
海膽,好鮮甜,沒有不愛的理由
最後甜品係抹茶雪糕,仲有杯好香濃嘅咖啡,結束愉快嘅一餐☺️如果當日多啲肥美口感嘅魚,就完美啦。餐廳景色一流,好啱慶祝節日,記得帶埋另一半嚟啦。