2022-01-08
呢一間Espresso Alchemy 係我係荃灣番工Lunch time 經常會到既餐廳😍😍 今日去海港城Shopping 🥰 發現原來呢到都有一間分店🤩餐廳都有幾個打卡位 近窗口嘅位置以拱門形式設計烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬及焗薯$108漢堡嘅份量真係好多🍔🍔 雖然冇辦法一口咬晒 但係感覺超滿足😍😍 雞肉已醃製 肉質嫩滑多汁, 菠蘿就帶出咗一啲酸甜味 配合埋沙律菜以及檸檬乳酪醬 無論係口感定係味道都非常豐富💕檸檬汁烤雞煙肉芝士意大利三文治$69Panini烤至外脆內軟,中間夾住juicy嘅烤雞肉,配上溶化嘅mozzarella cheese同煙肉濃郁嘅香氣。🥓 跟餐嘅咖啡香醇而不苦澀,同Panni或者蛋糕都非常撘👍生酮朱古力布朗尼忌廉卷$58一直都聽講呢一個生酮Diet 係一個冇糖冇澱粉嘅餐單 🤔 從來都冇試過 但係今日見到呢一個朱古力brownies 就好好奇究竟味道會點 味道非常有驚喜🤩 朱古力味濃郁 口感紮實但係內裏好濕潤🥰Alcoholic espressoEspresso With Kahlua and Rum$68係我自己好鍾意嘅cocktail🤤🤤🤤結合左咖啡同調酒,係
餐廳都有幾個打卡位 近窗口嘅位置以拱門形式設計
烤雞菠蘿漢堡配檸檬乳酪醬及焗薯
檸檬汁烤雞煙肉芝士意大利三文治
生酮朱古力布朗尼忌廉卷
味道非常有驚喜🤩 朱古力味濃郁 口感紮實但係內裏好濕潤🥰
Alcoholic espresso
Espresso With Kahlua and Rum
係我自己好鍾意嘅cocktail🤤🤤🤤結合左咖啡同調酒,係一杯飲品入面有唔同層次味道,而且口感十分順滑,非常有水準👍🏻👍🏻
Iced Cappuccino
咖啡味依舊香濃🤩🤩 奶泡濃郁