2019-03-01 93 浏览
鐵人旨花一直聽朋友講佢地既鐵板燒好出色而且性價比高,今日就約埋朋友一齊黎試下!今次我地就簡左鱈場蟹呢個套餐!望望週圍,差不多滿座呢!套餐既開始先來一個小沙律,沙律好新鮮,小蕃茄好鮮甜,醬醬酸酸甜甜好開胃!汁煮白鱈魚,醬汁係用洋蔥汁煮成,師傅將洋蔥煮到金黃色軟哂,所以洋蔥既甜味出哂黎,再將白鱈魚既魚皮分開煎到十分香脆,魚肉無乜骨,又軟滑,配埋甜甜既洋蔥汁好夾呢!跟住就到主菜清酒焗鱈場蟹,望到台面大大隻既鱈場蟹,好新鮮!所以師傅都唔會用過多既調味,只係簡單用清酒焗一焗,比我地食到最原汁原味既鱈場蟹,蟹肉非常大隻,貼心地幫我地個蟹蓋一開二,所以食得好方便!而且蟹肉多又好鮮甜!今日既特別菜式奶油白露筍,白露筍既營養價值很高,入口好爽脆,奶油味好香濃但唔會膩呢!到左我最愛既A5和牛,我地簡左3成熟,果然剛剛好,外皮微脆內裡好嫩,肉汁滿滿的!點上粉紅色既岩鹽同炸蒜片就仲正!配菜有大啡菇、茄子同南瓜都好甜呢!鐵板燒點少得一碗炒飯呢,用牛油脂去炒,再加入和牛碎、雞蛋、甘筍同洋蔥粒,非常惹味,自己真係炒唔出咁好味既炒飯!甜品可以簡雪糕或者水果,我就簡左水果杯,入面有青提、草莓、橙肉等等,全部都勁鮮甜呢!
今次我地就簡左鱈場蟹呢個套餐!望望週圍,差不多滿座呢!
配菜有大啡菇、茄子同南瓜都好甜呢!
呢度朋友果然無介紹錯,見到佢地午餐都好優惠,下次lunch 會過黎食!