2022-04-27 2923 浏览
4月21日开返晚市,老婆想食乳猪,咁就openrice揾下边度好食啦!揾到e间就即刻系试下啦!泊车之后就直接搭䢂上去,去到门口重见到有师傅系门口个玻璃位烧紧乳猪仔,心谂今次都无去错地方啦!入到去拣茶,我地就选择左乌龙茶,跟住就望下个餐牌啦,餐牌以中餐为主,有乳猪,海鲜,花胶同埋其他中式小炒等,咁我地就选择左以下嘅菜式。即烧无花果天下第一猪,够胆讲自己系天下第一猪,就当然唔惹少啦!叫左一个例牌,有6件,2位够食啦!食落去个皮就真系好脆,完全系新鲜烧出黎嘅感觉,猪肉好入味,唔咸,你跟本唔洗点酱汁就已经好够味,师傅刀功非常好,完全无骨,啖啖肉,我地都觉得完全系对得住个名。跟住就系蜜丝咕噜肉,师傅加入左无花果,咕噜肉啖啖肉无骨,而且d粉上得刚刚好,唔会有个好厚粉嘅感觉,食落去味道咁酸甜,送饭一流,唯一差少少嘅就系d洋葱放耐左,有少少变左味,整体黎讲都好出色。另外一个主角出场啦,月羊肚菌白汤烩澳洲龙虾,羊肚菌近年大热,羊肚菌有机锗含量较高,具有强健身体、预防感冒、增强人体免疫力的功效。甚得家庭爱戴,上汤加上羊肚菌味道特别,加上啖啖肉嘅新鲜龙虾,食落非常有惊喜,比较起普通酒楼更加好味,而且都系果句

另外一个主角出场啦,月羊肚菌白汤烩澳洲龙虾,羊肚菌近年大热,羊肚菌有机锗含量较高,具有强健身体、预防感冒、增强人体免疫力的功效。甚得家庭爱戴,上汤加上羊肚菌味道特别,加上啖啖肉嘅新鲜龙虾,食落非常有惊喜,比较起普通酒楼更加好味,而且都系果句,师傅刀功一流,龙虾肉都系啖啖肉,一只龙虾都可以起到好多旧净肉,绝对系一流。

最后就系浓汤花胶腐竹浸时蔬,今次餐厅就选择左菜心,上汤加上花胶粒同腐竹,可以清一清之前乳猪同埋龙虾嘅油腻,唔错,腐竹同菜嘅份量都好多,最后都食到好饱。

总结黎讲,乳猪非常好食,特别推介,会再黎,食其他野。